NFT Fastigheter i Ethereum Metaverse säljer för rekord $ 913K

I korthet

  • En virtuell fastighet i det Ethereum-baserade spelet Decentraland har sålt för mer än 913 000 dollar i MANA.
  • Det köptes av Republic Realm, ett värdepappersföretag med fokus på digital fastighet i decentraliserade världar.

En virtuell tomt som säljs som en NFT i metaverspelet i den öppna världen Decentraland har säljs för ett rekordbelopp: mer än 913 000 dollar, baserat på priset på spelets Ethereum-baserade MANA-kryptovaluta vid den tiden.

Gården NFT, som kallas en LAND-symbol i spelet, såldes för 1 295 000 MANA. Enligt uppgifter från Icke-svampbar, detta är den hittills mest värdefulla LAND-försäljningen i US-dollar. Det har dock varit tidigare försäljning för mer MANA när valutan var mycket mindre värdefull. Rekordet är 2 772 000 MANA i november 2018, vilket var värt knappt 211 000 dollar vid den tiden.

En NFT fungerar som äganderätt till ett digitalt objekt och tokeniseras på en blockkedja så att den lätt kan verifieras. NFT: er har alla möjliga former, från stillbilder till videoklipp eller till och med tweets. I kryptovideospelvärlden har NFT dock extra nytta och kan ha form av objekt i spelet, sällsynta karaktärsdesigner, spelbara kort eller till och med anpassningsbara tomter.

Republic Realm, ett företag som investerar i virtuell fastighet i kryptospel, har gjort anspråk på det nya rekordköpet. Republic Realm är en division av Republic, en investeringsplattform online som i sig har anmärkningsvärda investerare, inklusive AngelList, Binance och Galaxy Interactive. Republic Realm har ännu inte avslöjat hur man planerar att använda Decentraland-egendomen, som ligger i spelets Dragon Kingdom-distrikt.

“Vi kan inte vänta med att tillkännage våra stora planer för denna egendom,” firman twittrade. “Vårt engagemang för att bygga och utveckla metaversen är starkare än någonsin.”

Decentraland är ett Ethereum-baserad online metavers där spelare fritt kan utforska världen, interagera med varandra och spela spel i miljön. 3D-spelet är lite som den virtuella världspionjären Second Life blandad med blocky sensation Minecraft, om än med den blockkedjedrivna vridningen av äkta artikelägande och en spelardriven ekonomi.

Decentraland är inte heller det enda blockchain-baserade spelet byggt kring tomter av digital mark som säljs som NFT. Sandlådan och Axie Infinity, båda bygger också på Ethereum, är två andra spel som har tagit in miljontals dollar som säljer virtuell fastighet.

I det här fallet slog Decentraland ett rekord för fastighetsförsäljning som upprättades för bara några veckor sedan. Tidigare denna månad meddelade blockchain-protokollet Boson att det hade köpte en Decentraland-egendom för cirka 704 000 dollar i spelets värdefulla Vegas City-distrikt, med planer på att bygga ett virtuellt köpcentrum för att marknadsföra sina decentraliserade infrastrukturprodukter.

Source link