NFT Artist Pplpleasr: Trusting Marketplaces ’Defeats the Purpose’ of NFTs

I korthet

  • Pplpleasr tycker att det finns för mycket förtroende för NFT-utrymmet, eftersom NFT-marknadsplatser är starkt centraliserade.
  • Men lyckligtvis har NFT-artister inte brutit mot det förtroendet, sa hon.

Icke-fungibla tokens är unika – det är hela poängen och anledningen till att vissa NFT-enheter säljer för miljoner dollar.

Men en av de främsta NFT-artisterna, pplpleasr, sa att NFT-industrin är alltför beroende av förtroende – trots den ”pålitliga” blockchain-tekniken som den bygger på. Det finns inget som hindrar artister från att skapa samma fil som en NFT på flera plattformar.

Det ”typ av besegrar syftet med NFT,” sa hon på Ethereal, blockchain-konferensen drivs av Avkryptera, på fredag.

De flesta NFT: er är för närvarande ”värd” på en Web3-protool som kallas InterPlanetary File System (IPFS). Avkryptera använder det också för att vara värd för vårt innehåll. Men IPFS är ett sätt att referera till platsen för en bit data snarare än att lagra den.

Den faktiska platsen för .gif, .jpeg eller .mp4 som en NFT pekar på kan lagras var som helst, och de flesta av de stora NFT-marknadsplatserna lagrar NFT-enheterna själva.

Så det är fullt möjligt att skapa samma bild som två olika NFT på två olika marknadsplatser. Pplpleasr, till exempel, präglade sin NFT på Foundation, men hon kunde också ha präglat samma fil som en NFT på en annan plattform.

Men det gjorde hon inte. NFT-artister, sa hon, ”har respekterat det och ingen har kränkt [trust],” Hon sa.

Decentralisera det

Decentralisering är kärnan i Pplpleasrs korta NFT-karriär. I mars sålde hon en NFT med en spännande annons för decentraliserat utbyte av Uniswap för $ 525 000.

Köparen var PleasrDAO – en decentraliserad autonom organisation (DAO) som hennes fans inrättade för att samla pengar genom smarta kontrakt.

PleasrDAO har gått från sin enda hängivenhet till pplpleasrs konstverk; förra månaden köpte DAO Edward Snowdens NFT för 5,4 miljoner dollar.

Pplpleasr, som den PleasrDAO hon inspirerade, är engagerad i decentralisering. Men varken hon eller PleasrDAO kan flytta marknaden ensam. ”Du måste ta hänsyn till samlare och fans, allt det här,” sa hon. ”Du måste gå dit de är.”

”Alla är så centrerade om Ethereum och ERC-20, så det är verkligen svårt att migrera [to another platform],” Hon sa. ”Även med höga gasavgifter är Ethereum vägen att gå.”

Men hon hoppas att NFT-rymden kommer att förgrena sig. Och det har verkligen gjort stora framsteg redan, sa hon – när hon prydde sin första NFT på Rarible, lät plattformen henne inte inkludera ljud och begränsade filstorleken till 10 MB för .gifs. Det är verkligen inte i linje med henne videor, som NFT-plattformar nu stöder.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link