New Yorks stånd mot Bitcoin Mining passerar senaten

New Yorks lagstiftare gräver in för en kamp om Bitcoin brytning.

Senatsräkningen S6486B, som begränsar beviljandet av tillstånd till Bitcoin-gruvdrift av miljöskäl, passerade överhuset med en marginal på 36-27. Lagförslaget, sponsrat av den demokratiska senatorn Kevin Parker, leder nu till den demokratstyrda församlingen.

Som ursprungligen skrivits skulle räkningen ha placerat en treårigt moratorium på all Bitcoin-gruvdrift så att staten kan göra en miljökonsekvensbedömning. Det skulle ha tvingat gruvanläggningar i staten att packa upp och lämna staden.

Det ändrade lagförslaget reviderar statens miljöskyddslag för att förhindra att nya verksamheter får tillstånd att arbeta i en ”elproduktionsanläggning som använder ett kolbaserat bränsle.” Det begränsar också i huvudsak den elektriska förbrukningen av befintlig gruvdrift på deras nuvarande nivåer och föreskriver skapandet av en ”generell miljökonsekvensbeskrivning” för gruvbevis.

Lagen skulle inte bara gälla för Bitcoin utan för alla blockchain teknik som använder bevis för arbetskonsensusmetoder. Bevis på arbete avser den energiintensiva processen att begå datorkraft för att validera transaktioner på en blockchain och skapa nya tokens.

Lagförfattarnas författare är oroade över den populära praxis i staten New York för att återanvända gamla kraftverk för massiva Bitcoin-gruvdrift. Dessa inkluderar Greenidge Generation, ett tidigare koleldat kraftverk som nu använder naturgas för att bryta Bitcoin.

”Många kraftverk för fossila bränslen har stängts över hela staten de senaste åren på grund av minskat energibehov, förbättrad överföringskapacitet och icke-ekonomiska koldioxidbaserade bränslekällor”, heter det i lagförslaget. ”Konsoliderade operationer som använder bevis för arbete-autentiseringsmetoder för att validera blockchain-transaktioner ger dessa anläggningar tillbaka online, med åtgärder bakom mätaren som kraftigt överstiger tidigare intermittent användning och kan orsaka betydande negativa effekter på luftkvaliteten, särskilt i miljö rättvisa samhällen. ”

Eller som Earth Justice biträdande advokat Mandy DeRoche berättade Avkryptera förra veckan, ”De ska vara döda kraftverk. De var pensionerade av en anledning.”

Bitcoin har utsatts för eld för sin elförbrukning, vilket ungefär motsvarar den i ett litet land. Medan Bitcoin-förespråkare hävdar att utgifterna är värda det och / eller kan göras med användning av ren energi som inte släpper ut kol i atmosfären, tror många motståndare att BTC skapar efterfrågan på mer energi som endast delvis kan tillgodoses av förnybar energi.

Men tänk om de använd vulkaner?Source link