NBA: s Spencer Dinwiddie säger att Crypto-appen Calaxy kan tävla med Cameo, OnlyFans

Spencer Dinwiddie gjorde först vågor i kryptovärlden 2019 när han meddelade planer på att sälja tokeniserade aktier i sitt NBA-kontrakt på 34 miljoner dollar. Erbjudandet försenades två gånger efter att NBA motsatte sig satsningen baserat på dess regler mot överföring av kompensation, och när tokenförsäljningen äntligen skedde 2020, samlade Dinwiddie bara 1,35 miljoner dollar.

Hans sociala tokenplattform Calaxy, som just samlat in 7,5 miljoner dollar i finansiering, ser mycket bättre ut.

När allt kommer omkring har NBA nu tydligt omfamnat krypto genom sitt stöd av NBA Top Shot, det väldigt framgångsrika NFT samlarobjekt byggda på Dapper Labs ’ Flöde blockchain.

Calaxy, som är byggt på Hedera Hashgraph, kommer att lansera sociala tokens för influencers som loggar in och erbjuder bonusgodis till sina fans som videomeddelanden. Det anländer mitt i ett uppenbart bredare ögonblick i influensrummet.

”Titta på Twitter med tips, titta på Instagram som försöker ha shoppingfunktioner och titta på andra sätt för skapare att tjäna pengar”, säger Dinwiddie. ”Titta på alla skräddarsydda appar som nyligen har kommit ut med värderingar av miljarder eller flera miljarder dollar. Patreon, OnlyFans, Cameo. Du vet, alla tipppunkter finns.”

Som ännu ett exempel citerar Dinwiddie skaparmyntplattformen Rally, som har ett utspätt marknadsvärde på 8 miljarder dollar utan att ens ha ”påverkare av faktisk status.”

Hur Calaxy kommer att locka influenser

Calaxys första sats av influenser inkluderar NBA-spelaren Iman Shumpert, NFL-spelaren Ezekiel Elliott, tidigare ABC ”Bachelor” Matt James och sångaren / skådespelerskan Teyana Taylor, utsedd till ”Sexiest Woman Alive” av Maxim Tidningen förra månaden.

Dinwiddies tonhöjd för influencers är att de på Calaxy kommer att få ut det som de lägger in – snarare än att skriva ett engångsavtal för att hajka en produkt till en fast avgift, att engagera sig med sina fans på Calaxy skapar mer långsiktigt värde .

”Eftersom dessa decentraliserade system och kraft kommer tillbaka till individen är det här den perfekta tiden att ha en app som vår”, säger han. ”Vi är bara en verktygslåda som syftar till att vara standard för personlig intäktsgenerering, gör med det som du vill.”

”Eftersom dessa decentraliserade system och kraft kommer tillbaka till individen är detta den perfekta tiden att ha en app som vår.”

Spencer Dinwiddie

Han ser också en potentiell pool att utnyttja college-idrottare, som nu kan skriva affärsavtal för att dra nytta av deras namn, bild och likhet (NIL) från och med den 1 juli, en förändring till havs för NCAA-regler.

”Om de letar efter snabba pengar för att anpassa sig här, anpassa dig där, kan du få en kille att försöka logga in på OnlyFans, eftersom OnlyFans försöker flytta sig bort från uttryckligt innehåll”, resonerar han. ”Men om du är den första college-idrottaren som tecknar med OnlyFans, kan du få 1 miljon dollar, men nu kan NBA se på dig som ’Ehh, han anpassar sig till porrstjärnor, vill vi verkligen ha honom?’ Så det måste förhoppningsvis finnas lite vägledning, förhoppningsvis viss mognad, för att inte jaga snabba pengar. ” (Calaxy tillåter inte uttryckligt innehåll.)

Vad NBA, NFL kommer att göra med krypto

När han ser tillbaka på hans ansträngningar för att tokenisera sitt NBA-kontrakt, tycker Dinwiddie att det var ”för tidigt” för ligan. ”Jag tror att det som slog ned förmågan att höja var all skepsis kring,” Nåväl, NBA sa nej, då var de arg på honom, då sa de äntligen ja, är detta ett riktigt ja, eller är det här som ett slags, ska vi bara inte slåss mot det? ’ Och det var där du fann skepsis från investerare – och med rätta. ” Ingen, påpekar han, vill gå i krig med NBA.

Trots att NBA drog sig när han ville tokenisera sitt kontrakt, ser Dinwiddie, som nu är ambassadör för Dapper Labs, ligan som förstahandlare i de flesta tekniska ansträngningar och förutspår NFL snart. Medan en massa NFL-spelare har sålt sina egna NFT: er har det fortfarande inte funnits något kryptospel av NFL på liganivå; Major League Baseball undertecknade under tiden ett överraskande sponsring med kryptoutbyte FTX som kommer att sätta FTX-lappar på varje domares uniform.

”Med hur stora ligorna är måste du bara zooma ut från krypto och titta på hur de närmar sig teknik i allmänhet”, säger Dinwiddie. ”De kommer inte att titta på kryptoutrymmet och vara som,” Vi behöver det här. ” De kommer att säga att det kanske är ett mervärde, kanske inte … ”

När NFL-idrottare nu skapar NFT, resonerar han, ”du kommer att se NFL göra mer av ett tryck, för ingen liga vill vara i en situation där de känner att spelarna kommer att springa av och front-run något som de kan inte ha kontroll över. Så NFL kommer att komma in i spelet, det är oundvikligt. Och du kommer att se något som liknar NBA Top Shot. Jag hoppas att det är med Dapper Labs, för det är mitt folk. ”Source link