NBA: s Brooklyn Nets överväger att erbjuda biljetter via Bitcoin

Brooklyn Nets i National Basketball League är det senaste professionella idrottslaget som går med i kryptovalutans strid.

Nets VD, John Abbamondi, säger att hans organisation är redo att meddela ”under de kommande veckorna eller månaderna” när det gäller kryptovalutor. Specifikt tillåter fans att köpa biljetter till hemmamatcher med bitcoin (BTC) eller andra digitala tillgångar.

”Vi bevakar rummet mycket noga. Vi är i samtal med ett antal potentiella partners, säger Abbamondi på torsdag. ”Det är ett väldigt intressant och spännande utrymme, och jag tror särskilt med avseende på bitcoin, jag tror att det är här för att stanna.”

När det gäller det föreslagna partnerskapet är det för närvarande inte klart med vilken enhet Nets väljer att arbeta med. Abbamondi specificerade att valet kommer att ha mycket att göra med prestige.

Abbamondi förklarade vidare att de “är mest fokuserade på företag som är i detta utrymme som är mycket ansedda och mycket reglerade eftersom vi tror att detta utrymme rör sig så snabbt att vissa av spelarna i detta utrymme inte är lika ansedda som andra. ”

NBA och crypto har samarbetat mycket nyligen

Det verkar som om världen av kryptovalutor expanderar är sportmarknaden en som intresserar sig mycket. En myriad av professionella sportlag och spelare över hela världen har hoppat ombord med digitala valutor. Vissa väljer att få betalt i krypto, andra säljer icke-fungibla token (NFT) -samlingar, och vissa lag börjar sälja biljetter via bitcoin och dogecoin (DOGE).

Ett annat team i USA för att skapa kryptonyheter genom att erbjuda biljetter via bitcoin och ethereum (ETH) var Dallas Mavericks. Flytten var inte för mycket överraskande med tanke på att ägaren till Mavs är Mark Cuban. Kubanska har varit en högtalare för kryptovalutor under lång tid nu och har tagit sitt intresse för digital valuta att arbeta med honom. Nu kan Mavs fans inte bara köpa biljetter med krypto utan också varor i lagets onlinebutik.

Norrut gjorde Sacramento Kings också vågor i den digitala valutavärlden efter att ha erbjudit spelare möjlighet att få betalt i bitcoin, tillsammans med att acceptera det som betalning för biljetter.

The Nets gjorde också krypto-nyhetsrubriker förra säsongen, efter att deras point guard Spence Dinwiddle försökte tokenize sitt 2020-2021-kontrakt. Förbundet gjorde veto mot flytten men det markerade ytterligare ett steg framåt för NBA mot att omfamna digitala valutor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link