Nästan 25% av alla Ethereum låsta i smarta kontrakt


Ethereum fortsätter att bli fundamentalt starkare när det gäller att bli ett decentraliserat finansiellt lager och nästan en fjärdedel av utbudet är nu låst i smarta kontrakt.

Branschobservatör och grundare av ETHhub, Anthony Sassano, har noterat att mängden ETH låst i smarta kontrakt liknar det under DAO-evenemanget i mitten av 2016.

”Mängden ETH i smarta kontrakt ligger nu på en liknande nivå som den var under DAO-evenemanget (cirka 23% av all ETH).”

Han tillade att det vid den tiden var värd 230 miljoner dollar när ETH prissattes till cirka 13 dollar. Idag är det beloppet värt hela 63 miljarder dollar.

ETH låst i smarta kontrakt – Glassnode

Diagrammet visar spetsen det året då Ethereum strömmade in i DAO, den första decentraliserade autonoma organisationen som lanserades på Ethereum blockchain, efter att ha samlat in 150 miljoner dollar genom en symbolförsäljning.

DAO hackades på grund av sårbarheter i sin kodbas och Ethereum blockchain var svårt gaffelt för att återställa de stulna medlen, vilket resulterade i att nätverket delades upp i Ethereum och Ethereum Classic.

Sassano noterade också att det fanns mer än en miljon ETH i Binance Smart Chain Bridge-kontraktet.

ETH 2.0 senaste

Mycket av den låsta ETH finns i Beacon Chain-insättningsavtalet. Enligt ETH 2.0 Launchpad finns för närvarande 5,42 miljoner ETH insatta på blockchain.

I nuvarande priser beräknas detta vara värt cirka 13,5 miljarder dollar. Det representerar också 4,65% av hela utbudet och ungefär en fjärdedel av all ETH låst över alla decentraliserade finans (DeFi) smarta kontrakt.

Intag av belöningar minskar med tiden eftersom mer ETH låses fast i kontraktet. Det genererar för närvarande en avkastning på 6,7% per år. Nätverket har 165 000 aktiva validerare, en siffra som har ökat med 250% sedan början av 2021.

Som rapporterats av BeInCrypto är Ethereums grundläggande solida just nu och de har stärkts mot bitcoin under det senaste året eller så.

Prisutsikter för Ethereum

Vid tidpunkten för pressen handlade Ethereum upp 5,7% på dagen till 2 480 dollar. Det nådde en helgnivå på knappt 2300 dollar på lördag men har lyckats återhämta sig under måndag morgonens asiatiska handelssession.

Tillgången är för närvarande 43% lägre än någonsin, men verkar ha hittat ett solidt stöd runt nuvarande prisnivåer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link