När miljöaktivister bojkottar Bitcoin, vidtar Crypto Community gemenskapen

Trots senaste drag av bitcoin i vanliga medier fortsätter bekymmerna att öka över bitcoins påverkan på miljön.

I år har kändisar, investerare och större organisationer talat emot bitcoin betydligt. Vissa tappade till och med betalningsalternativet helt från sina plattformar.

Miljöbackslag i Bitcoin

Bitcoin-energiförbrukning är ett hett ämne bland media, utvecklare och investerare i rymden.

I en kommentar till Financial Times nyligen kallade professor Brian Lucey från Trinity College Dublin bitcoin för en ”smutsig valuta”. Lucey uppgav att kryptovalutan “ensam förbrukar lika mycket el som ett medelstort europeiskt land.”

En nyligen genomförd Cambridge-studie visar den årliga elförbrukningen av bitcoin för att ranka # 33 globalt. Dessa är dock fortfarande bästa gissningsstatistik.

Det är ofta svårt att bestämma var energin som används för att driva bitcoinbrytningsanläggningar kommer ifrån. I Kina är det vanligt att gruvdriftens energi drivs av kol- och fossilbränsleförbrukning.

Landet leder världen i både elförbrukning och bitcoinbrytning. Upp till 70% av all gruvverksamhet globalt sker i Kina.

USA befinner sig alltmer mitt i miljön kontra kryptokonversationen. Senast med rapporter om Greenidge-kraftverkets yta.

Atlas Holdings köpte nyligen kraftverket, en gång övergett och kritiserat för sin energiineffektivitet, för bitcoinbrytning. Vissa ser det som ett steg mot amerikansk bitcoin-gruvdominans, vilket minskar det så kallade kinesiska monopolet på industrin.

Det granskas dock häftigt av lokala miljöaktivister. Rättsliga åtgärder mot företaget ligger redan på bordet från dessa lokala grupper.

Stora varumärken släpper Bitcoin

Dessutom kommer några av de mer anmärkningsvärda motreaktionerna från stora namn och varumärken som en gång stod för kryptovalutan.

Tidigare stolt över att acceptera donationer i bitcoin stoppade Greenpeace, en ledande global röst inom miljöaktivism, möjligheten att donera med den digitala valutan.

Anledningen faller i linje med ökande oro över hållbarhet. Greenpeace berättade för Financial Times att “när mängden energi som behövs för att driva bitcoin blev tydligare blev denna politik inte längre hållbar.” Innan betalningarna stoppades accepterade organisationen BTC-donationer sedan 2014.

Ett annat stort slag var Teslas paus på bitcoinbetalningar, igen på grund av fossil bränsleförbrukning. Detta är inte bara ett annat trendigt varumärke för att bekräfta de växande bekymmerna, men det kommer också eftersom Musks inflytande över kryptomarknaden är på en högsta nivå.

Vissa analytiker i rymden kopplar övergången till den efterföljande BTC-kraschen. I Musks uttalande på Twitter klargjorde han att han tror att krypto har en framtid men inte med risk för miljön.

Shark Tank-investeraren Kevin O’Leary har också en stark hållning för att inte acceptera någon “blodbitcoins” från Kina som bränner kol till kraftbrytning.

Andra som är mer infödda i kryptosamhället uttryckte också oro över hållbarheten i det nuvarande systemet. Ripples VD Chris Larsen sa att bevis på arbete (POW) är föråldrat och oroande i dagens miljömedvetna klimat.

Han förespråkar en systemmigrering till alternativ som bevis på insats (POS). POS kräver betydligt mindre energi och erbjuder fler användningsfall för tokens.

Grön kryptoinnovation stiger

Tillsammans med Larsen är kryptorummet full av innovatörer som är angelägna om att ta itu med problemet.

I ett nyligen samtal med Yahoo News på Twitter anmärkte Cardano och IOHK-grundaren Charles Hoskinson om trenden med institutionella pengar från POW-mynt till mer ”hållbara” alternativ. Viss kredit Cardanos banbrytande användning av POS som anledningen till den senaste ADA-prishöjningen.

En annan grön utveckling är lanseringen av EEE (Energy Efficient Ethereum) -token för att förbättra Ethereums energiproduktion.

Den använder Ethereum 2.0-protokollet, utformat med användareffektivitet i åtanke. Det är den första tillgången som debuterades på Crypto Climate Exchange (CCE). CCE strävar efter att vara världens första utbyte som finansieras för att stödja klimatåtgärder i rymden.

Chia-nätverket säkrade 61 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda, eftersom investerare följer trender mot gröna kryptoprojekt.

Nätverket hoppas kunna vara ledande inom rymden med sin energieffektiva blockchain och inhemska gröna valuta, Chia (XCH). I centrum för strävan är att göra gruvdrift både mer tillgänglig och mindre skadlig för miljön.

Traditionell gruvdrift blir kreativ

Förutom de kommande miljövänliga innovatörerna i rymden väljer andra att närma sig traditionella metoder med lösningar.

Argo Blockchain Solutions samarbetade med DMG Blockchain Solutions för att skapa den första bitcoin-gruvpoolen som går helt av ren energi. Initiativet använder vattenkraft för att bryta och skapar därför en “grön bitcoin”.

Ett annat samarbete avtalades mellan Wesco Operating Inc och EZ Blockchain. De har skapat ett sätt att fånga energi från gasfläckar till kraftbrytning. Gruvdrift flyttade på plats tack vare EZ Smartgrid-tekniken och använde elen omvandlad från gas.

Framtiden för bitcoin är beroende av adoption, och miljöhänsyn kan skada detta framöver. Hur samhällsskiften kommer att vara nyckeln till att bestämma framtida bitcoins.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link