Mystery Donor ger Penn Wharton 5 miljoner dollar i Bitcoin, säger skolan att det har ‘nackdel’ skydd

I korthet

  • Penn beskriver gåvan som sin största kryptodonation någonsin
  • Men gåvan väcker också frågan om hur universitet hanterar tillgångar som är mycket volatila

University of Pennsylvania meddelade på torsdagen att en anonym givare har gett sin prestigefyllda Wharton Business School 5 miljoner dollar Bitcoin donation, som den kommer att använda för att finansiera program relaterade till innovation inom finans.

Ivy League-skolan säger att detta är den största kryptovalutadonationen den fått hittills, men en talesman berättade Avkryptera skolan började bara acceptera kryptodonationer i början av 2021. Sådana gåvor måste vara minst 10 000 dollar för att accepteras.

Medan kryptovaluta blir en alltmer populär form av filantropi inom högre utbildning – Penns insamlingssida innehåller nu en kryptolänk tillsammans med alternativ för att donera kontant eller i lager – det är inte klart hur skolor hanterar en sådan flyktig tillgång.

Medan Penn utser donationen till ett värde av 5 miljoner dollar, kunde den gåvan snabbt ha krympt till 3 miljoner dollar under veckans marknadsimplosion om skolan hade accepterat Bitcoin tidigare denna månad och höll fast vid den

Som svar på en fråga om hur Penn skulle hantera volatilitetsproblemet citerade talesmannen skolans VP för utveckling och alumnerelationer, John Zeller, som sa att hans kontor vanligtvis säljer kryptovaluta i det ögonblick det tas emot. Zeller föreslog också att skolan hade vidtagit åtgärder för att säkerställa att donationen inte skulle krympa i en nedgång på marknaden.

”Det finns skydd för oss på nackdelen. Vi har vad vi behövde för att stödja budgeten, och vi ser bara vart den går i framtiden, “sade han i ett uttalande, som inte utarbetade vad detta nackskydd kan innebära.

Det finns ingen officiell lista över kryptodonationer till universitet, men en Bloomberg-undersökning 2018 rapporterade att Cornell, Berkeley och MIT började acceptera krypto det året.

Några anmärkningsvärda gåvor inkluderar Ripple-grundaren Chris Larsens XRP-donation på 25 miljoner dollar till San Francisco State University 2019 – som vid den tidpunkten beskrevs som den största donationen av digital tillgång till högre utbildning – och en gåva på 14,5 Bitcoin 2014 till University of Puget Sound i Tacoma , WA. Den senare donationen, värd 10 000 dollar då och cirka 500 000 dollar idag, var enligt uppgift den första i sitt slag.

Stora gåvor, som den som Wharton fick från Bitcoin-givaren, omvandlas ofta till en donation som används för att finansiera program eller professurer i flera år.

Penns president beskrev arbetet i Wharton-enheten som mottog medlen som “vid skärningspunkten mellan ekonomi och teknik.”Source link