Musks senaste Dogecoin Tweet Gnistor hårda VD-svar

Elon Musk håller inte tyst om Dogecoin (DOGE), eftersom hans senaste sociala medieaktivitet uppmanar ett antal taggiga svar från sina andra VD: er.

En ny tweet, delades den 16 maj, lovordade den förmodade överlägsna hastigheten och miljövänligheten för DOGE över Bitcoin (BTC). Detta var som svar på ett annat DOGE-fan, @itsALLrisky, som hävdade att Teslas VD stöder det meme-inspirerade altcoinet eftersom det är bättre än Bitcoin ”på många grundläggande sätt.” Musk svarade genom att twittra:

”Idealt nog, Doge påskyndar blocktiden 10X, ökar blockstorleken 10X och tappar avgiften 100X. Sedan vinner det händer nedåt. ”

Det är ett uttalande som har uppmärksammats av några högprofilerade siffror i kryptorummet. MicroStrategys grundare Michael J. Saylor svarade:

”Världen behöver en decentraliserad, säker, deflaterad värdebutik som #Bitcoin mycket mer än den behöver det mer centraliserade, mindre säkra, inflationsmässiga utbytesmediet som du beskriver ovan.”

Under tiden förblev Changpeng Zhao, grundaren av Binance, mindre högljudd, helt enkelt tweeting:

”Om samma förbättringar hände på bitcoin eller eth, då …”

BlockTower Capital-grundaren Ari Paul och Justin Sun, grundaren av kryptoplattformen TRON, skickade också svar på Musks tweet. Paul stödde specifikt BTC, anger det “är inte långsamt och dyrt på grund av en tekniskt begränsning. Det är långsamt och dyrt eftersom det prioriterar decentralisering och säkerhet. ”

Elon Musks andra kontroverser

Tesla och SpaceX VD har redan varit föremål för viss kritik den här veckan. Detta följer särskilt hans tillkännagivande att han avbryter BTC som ett alternativ för Tesla-fordonsköp.

Ett beslut baserat på nackdelen att bitcoinbrytning orsakar miljön. BTC: s efterföljande prisnedgång tillskrevs Musks tillbakadragande.

Mot bakgrund av Musks beslut har människor som den globala investeraren Tim Draper sedan kommit ut för att stödja BTC. Draper förklarade i en intervju att han trodde att BTC var ”apex-rovdjuret” för digitala valutor. Vidare antydde han miljöeffekterna av det nuvarande banksystemet, men föreslog att Musk skulle sluta acceptera fiatvalutor i Tesla.

Elon Musk uppnådde stor anmärkningsvärdhet de senaste veckorna för att ha höjt priset på DOGE, som har stigit nästan 20 000% sedan januari. Altcoin, som skapades som ett skämt 2013, ökade i värde varje gång Musk förespråkade det på Twitter.

Resulterar i en serie av rekordhöga toppar, vars senaste uppnåddes strax innan VD dök upp som värd för Saturday Night Live den 8 maj.

Medan DOGEs prestanda och status som en giltig värdeförvaring fortfarande är ett diskussionsämne, rankas det för närvarande som den sjätte mest värdefulla kryptovalutan efter marknadsvärde. Men oavsett vad hans sociala medier har gjort för DOGE,

Elon Musk är ingen favorit hos altcoyns medskapare Jackson Palmer. Enligt rapporter publicerade Palmer en tweet den 13 maj, med hänvisning till Tesla-grundaren som ”en självupptagen grifter.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link