Musk sätter Bitcoin på paus, Tesla avbryter BTC-betalningar

Elon Musk avslöjade på Twitter att Tesla skulle pausa att acceptera bitcoin som betalning för sin produkt till följd av dess höga energiförbrukning.

Teslas VD Elon Musk har besvärat kryptomarknaderna efter meddelar det Tesla skulle sluta acceptera bitcoin som betalning för sina fordon. Anledningen var att bitcoinbrytning förbrukade alldeles för mycket energi och skadade miljön. Marknaden svarade med att bli röd, med bitcoin som sjönk cirka 16% på bara några timmar.

Specifikt anger tweeten att Tesla är orolig för den ökande användningen av fossila bränslen, särskilt kol. Medan anteckningen anger fördelarna med kryptovalutor, uppgav Musk att det inte borde kosta miljön.

Tesla kommer att fortsätta behålla sina bitcoininnehav och återuppta bitcoin-transaktioner när gruvövergången övergår till förnybar energi. Företaget kommer också att leta efter kryptovalutor som förbrukar mindre än <1% av bitcoins energi / transaktion.

Nyheten är en snabb hjärtbyte från en av marknadens starkaste högprofilerade supportrar. Musk har erbjudit stöd för kryptovalutor som tillgångar flera gånger och är mest känd för sina tankar om Dogecoin.

Vissa på marknaden har klagat över hur Musks inflytande har en seismisk effekt på marknaden, vare sig det är bra eller dåligt. Hans kommentarer på Dogecoin har kraftigt stött på priset, medan de senaste bitcoin-nyheterna har tankat marknaden som helhet. Klagomålet är att Musk har tillräckligt med inflytande för att påverka marknaden, vilket i stort sett är en tveksam fråga.

Men medan bitcoin kräver en stor mängd energi för gruvdrift, går ett ökande antal enheter mot förnybara energikällor. Dessutom är informationen om hur dåligt bitcoin påverkar miljön inte helt avgörande.

Rapporterna om bitcoins förnybara energianvändning varierar, och vissa säger att den är så hög som 70%, medan andra säger att den är 39%. Poängen är att branschen noterar dessa bekymmer och arbetar för att bli grön.

BTC kraschar under $ 50k

Självklart har marknaden slagit enormt från ansiktsförändringen från en av de mest framstående marknadsaktörerna på senare tid. Totalt förlorade marknaden cirka 365 miljarder dollar efter tillkännagivandet, men den har återhämtat sig sedan dess.

Tesla började bara acceptera bitcoinbetalningar för ungefär två månader sedan och beslutet att stoppa är en snabb vändning som har tankat marknaden. För första gången på månader hade priset på bitcoin kraschat till under 50000 dollar, och det ligger för närvarande på ungefär 51.000 dollar.

Flera figurer i kryptovalutautrymmet chimade in med sina tankar, och en del av dem tycktes prata med Musk för att vara till synes okunniga. Argumentet om bitcoins energiförbrukning har varit ett tagg på marknadens sida ett tag nu.

Blockstream CSO och Pixelmatic VD Samson Mow kallade kommentarerna ”Outbildad”, till och med så långt som att säga att han aldrig skulle köpa en annan Tesla-produkt. Cameron Winklevoss var mycket mer vänlig med sitt svar, helt enkelt säga att bitcoin driver den förnybara energibranschen framåt och förväntar sig att Musk ska uppdatera sin position.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link