Musk Backs Crypto Over Fiat när marknadsnedgången fortsätter

Teslas VD Elon Musk Elon Musk har godkänt kryptovalutor över fiatvalutor trots fortsatt marknadsförsäljning

Miljardären har nyligen fått hård kritik. Musk hade tidigare sagt att Tesla inte längre skulle acceptera BTC som en betalningsmetod. Förändringen i inställning tillskrivs miljöhänsyn när man bryter bitcoin.

Kinas motverkande skada bitcoin

Efter tillkännagivandet från Tesla började bitcoin se ett prisförsäljning. Priset på bitcoin har fortsatt att sjunka efter Kinas senaste steg för att slå ner på BTC-gruvdrift inom landet. Med hänvisning till liknande oro relaterade till koldioxidutsläpp samt att skydda landets finansiella system.

Landet har också meddelat att det kommer att förbjuda finansinstitut att delta i kryptotjänster.

Medan bitcoin och hela kryptomarknaden har sett en av de värsta veckorna i år, nådde Twitter-användare Musk för att kommentera om hans åsikter om hur han kände sig när det gäller kryptoanvändare som var arg på honom på grund av att han tog bort bitcoinbetalningar.

Musk stöder fortfarande krypto

Mysk kommenterade på frågan, säger “Den sanna striden är mellan fiat & crypto. I stort sett stöder jag det senare. ”

Musk har också tidigare nämnts som inte har sålt något av hans DogeCoin (DOGE) innehav, säger “Jag har inte & kommer inte att sälja någon Doge.”

Bitcoin tar ett slag

Musk backing crypto har dock liten effekt på marknaden den här gången. Bitcoin sjönk med 14% under helgen när marknadsförsäljningen fortsatte. Bitcoin sjönk till 33 800 dollar på söndag. Att göra det till fjortonde dagen i rad har bitcoin sjunkit i pris.

Bitcoins negativa prisåtgärder har dramatiskt påverkat resten av marknaden. Eftersom altcoins också slog. Den totala börsvärdena hade sjunkit till 1,3 biljoner dollar, en nedgång från 2,5 miljarder dollar för två veckor sedan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link