Mr. Coinbase åker till Washington (igen)

I korthet

  • Coinbases VD och grundare har åkt till Washington.
  • Svaret hittills har varit blandat, sade han.
  • Han efterlyste tydlig reglering.

Coinbase-grundaren Brian Armstrong har aldrig haft mycket tur i Washington – det är få Silicon Valley-företagare som gör det. Inte heller har Armstrong, en introvert och affärsman, haft sin tid där.

Men att uppvakta politiker är ett värdefullt försök om din affärsmodell undergräver dem, så Armstrong har än en gång hovat det till Capitol för att sprida evangeliet om Bitcoin och Coinbase och klamra för tydlig reglering.

Han tillbringade veckan i DC med att samarbeta med medlemmar av kongressen och chefer för federala byråer, med den tidiga investeraren Ron Conway, styrelseledamoten Katie Haun och chefen för lagliga Paul Grewal i släp.

”Målet var att skapa relationer och hjälpa till att svara på frågor om krypto,” twittrade Armstrong i en offentlig de-briefing idag.

”Reaktionerna varierade från mycket positiva (de som ser enorm potential) som @SenatorSinema och @PatrickMcHenry, till erkända skeptiker som ställde tankeväckande frågor om olaglig aktivitet och jag tror att jag lämnade med ett mycket mer öppet sinne som @MarkWarneroch alla däremellan, sade han.

Armstrong beklagade sedan bristen på tydlig reglering i USA, vilket han tillskriver kryptoindustrins bredhet.

Coinbase blev snabbt centrum för krypto när det öppnades 2012. Det var den viktigaste porten för Bitcoin-handel och samlade en miljon användare inom två år.

Under de nio åren sedan Armstrong grundade företaget har krypto avancerat så snabbt att tillsynsmyndigheter har kämpat för att definiera det. Vissa kryptovalutor är värdepapper, andra valutor eller egendom, och ännu mer undgår klassificering, säger Armstrong.

”Så det är lite av en hoppboll över befintliga federala tillsynsmyndigheter, och det betyder färre nystartade företag som klarar av den rättsliga osäkerheten. En del av dem slutar grunda sina företag utomlands eller inte alls. Detta är ett stort problem. ”

Armstrongs lösning? ”USA kunde verkligen använda en säker hamn / sandlåda för kryptostart för att komma av marken innan de måste ta itu med dessa problem. Detta skulle gå långt och ge SEC / CFTC / Treasury / etc en gemensam ram att följa. ”

Det här är ingen ny idé. US Securities and Exchange Commission: s kryptovänliga kommissionär, Hester Peirce, har länge efterlyst en säker hamn som skulle hindra tillsynsmyndigheter från att pissa på kryptoföretag för värdepappersbedrägeri. Tanken är att sådana företag skulle använda tiden för att decentralisera. Berättade Peirce Avkryptera förra året var en säker hamn ett långt skott med tanke på den långsamma hastighet med vilken stora regleringsorgan anpassar sig till ny teknik.

Men Armstrong säger att reglering inte kan komma snart nog. ”USA är i en kritisk tidpunkt för att fatta helhetsbeslut kring kryptovaluta. Föreställ dig USA utan internet, ”twittrade han.

Armstrong förklarade för tillsynsmyndigheter hur Kina ligger långt före paketet när det gäller centralbankens digitala valutor (CBDC). Kina pilotar dess digitala yuan i flera provinser.

”Det är verkligt, de går snabbt på det, och jag tror att det utgör ett hot mot USA: s reservvalutastatus på lång sikt om USA inte rör sig snabbt för att skapa sina egna”, sa han. Fed har ännu inte kommit fram till om en CBDC är vägen att gå.

Om inget annat skulle Armstrong åtminstone vilja ”en signal från den nuvarande administrationen att kryptoföretag är välkomna i USA” som ”skulle gå långt”, sa han.

Source link