Motstånd mot kryptoskatteplaner som får fart i Sydkorea

Den sydkoreanska regeringen har sett en svällning i opposition mot planerna att ta ut skatt nästa år mot handel med kryptovaluta.

Den föreslagna 20% -skatten på intäkter som intjänats genom handeln har tappats som ett sätt att ”normalisera beskattningen” för transaktioner som involverar kryptotillgångar.

Men vissa förespråkare och investerare har framställt regeringen under de senaste tre månaderna för att tillåta avdrag för vinst.

Hittills har tre framställningar lämnats in till Sydkoreas presidenthus Blue House. Den senaste, som lämnades in denna vecka, uppmanar nu också ordföranden för Financial Services Commission att avgå.

Eun Sung-soo kom under skott för kommentarer som han gjorde i torsdags om användningen och giltigheten av dessa tillgångar.

“Inget inneboende värde”

På tal med lagstiftare beskrev han kryptovaluta som ”en kryptotillgång utan något inneboende värde” och upprepade regeringens ståndpunkt i frågan.

Han gjorde också jämförelser mellan investeringar i konst och kryptovalutor, vilket tyder på att det fanns säkrare sätt att investera pengar.

Dessa anmärkningar möttes med hård motstånd. Den anonyma författaren till den senaste framställningen anklagade regeringen för att ha ”dubbla standarder” genom att begränsa möjligheterna för de nyare generationerna, medan de äldre generationerna tydligen hade utvidgat sin rikedom med lätthet genom vägar som fastigheter.

Att slå ner på ekonomiska brott

Euns kommentarer följer ett meddelande från regeringen på måndagen att det kommer att slå ner på finansiella brott som involverar kryptovalutor, inklusive investeringsbedrägerier och bedrägerier.

Regeringens försök att reglera handeln med kryptovalutor såg myndigheterna i Seoul beslagta digitala tillgångar för 676 personer som anklagas för skatteflykt.

Som rapporterat är de kollektivt skyldiga regeringen cirka 25 miljoner dollar i försenade belopp. De är också bland 1556 enheter som regeringen upptäckte höll krypto över tre kryptobörser i staden. Från och med nästa år kommer kryptobörser att få lämna in register över affärer och transaktioner.

För närvarande krävs leverantörer av virtuella tillgångstjänster, enligt ändringar av reglerna mot penningtvätt, att ”verifiera kundernas identitet” och ”rapportera om misstänkta transaktioner”, bland andra uppgifter.

Medan ändringsförslagen godkändes förra månaden, vill tillsynsmyndigheter utvidga räckvidden ytterligare eftersom de tänker på striktare tillsyn av överföringar relaterade till prisskillnader i bitcoin (BTC) som handlas på lokala börser och utländska.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link