Morgan Stanley investerar $ 48 miljoner i Blockchain Startup Securitize

Blockchain-start Securitize har samlat in 48 miljoner dollar i finansiering under sin serie B-investeringsrunda, ledd av Morgan Stanley.

Serie B-rundan leddes också av Blockchain Capital. Det är dock betydelsefullt eftersom Morgan Stanley Tactical Value Investings första razzia i blockchainindustrin. Co-chef för investeringsarmen för den New York-baserade banken Pedro Teixeira kommer att gå med i Securitize styrelse. Trots att de var de två största investerarna avslöjade inget av företagen storleken på deras andelar.

Morgan Stanley ser Securitize ”som framtiden för finansiering – en framtida plattform för finans”, medan Securitize Chief Executive Officer Carlos Domingo sa, ”marknadspotentialen är enorm.”

Securitize verksamhet

Securitize avser att lansera en plattform som gör det möjligt för investerare att köpa och sälja aktier i närliggande tillgångar. Den fungerar på samma sätt som Robinhood-appen fungerar för börsnoterade företag.

Morgan Stanleys investering är ett tecken på att Wall Street ytterligare omfattar nya blockchain-tekniker. I detta fall baseras förtroendet på användningen av digitala tokens för att representera aktier i företag eller tillgångar. Teixeira uttryckte sin tro på tillväxt och antagande av digitala värdepapper genom investeringen i Securitize. ”Vi gör långsiktiga investeringar i företag och tillgångsslag som ligger före kurvan”, påpekade Teixeira.

Över 150 företag använder redan Securitize för att hitta stödjare, medan 300 000 investerare också använder tjänsten för att köpa aktier. Trots lanseringen 2017 väntar Securitize fortfarande på godkännande av lagstiftningen för både sin handelsplattform och sin app. Domingo förväntar sig dock godkännande inom de kommande månaderna.

Morgan Stanley och crypto

Även om detta är den första kryptoinvesteringen för bankens investeringsenhet, hade Morgan Stanley tidigare tittat på andra kryptoföretag. Till exempel rapporterades det tidigare att Morgan Stanley möjligen hade förhandlat om köp av en andel i Bithumb. Bithumb är den största kryptovalutautbytet i Sydkorea. Dessutom hade en annan investeringsenhet från Morgan Stanley övervägt att lägga till Bitcoin i sin portfölj.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link