Morgan Stanley är inställd på att utvidga Bitcoin Fund Options

I korthet

  • Detta kommer att bli den fjärde Bitcoin-fonden kopplad till Morgan Stanley.
  • Banken omfamnade först Bitcoin-fonder i mars.

Morgan Stanleys förmögenhetshanteringskunder kan snart få ännu fler möjligheter att komma in på Bitcoin.

New York Digital Investment Group (NYDIG), ett “finansiellt tjänsteföretag som ägnar sig åt Bitcoin”, och FS Investments har lämnat in pappersarbete till US Securities and Exchange Commission (SEC) för en poolad investeringsfond riktad till kunder från den amerikanska megabanken Morgan Stanley .

Sådana fonder gör det möjligt för företag och / eller människor att exponeras för Bitcoins pris utan att ta tillgång till tillgången. Fonderna gör det, mer eller mindre, genom att spåra priset på BTC och lägga till en förvaltningsavgift – även om vissa fonder kan handla till en premie eller rabatt jämfört med deras underliggande tillgång.

Enligt SEC-arkivering kommer Morgan Stanley att “erhålla vissa placerings- och serviceavgifter för kunder som det hänvisar till emittenten.”

FS NYDIG Institutional Bitcoin Fund LP skulle vara den fjärde Morgan Stanley-kopplade fonden som ger institutionella kunders portföljer viss exponering för kryptovaluta och den andra från NYDIG och FS Investments.

Morgan Stanley erbjöd först Bitcoin-medel i mars, inklusive FS NYDIG Select Fund, Galaxy Bitcoin Fund LP och Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP. Det var den första stora amerikanska banken som gjorde det, även om fonderna har höga hinder för inträde, med en lägsta investering för de tidigare två på $ 25 000; det är 5 miljoner dollar att köpa till Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP.

Som framgår av dess tagline har NYDIG varit ännu mer aktiv på kryptofronten. I maj samarbetade det med Fidelity National Information Services (FIS) för att meddela ett sätt för vanliga bankkunder att köpa Bitcoin inom sina konton.

“Det vi gör är att göra det enkelt för amerikaner och företag i vardagen att kunna köpa Bitcoin genom sina befintliga bankrelationer”, berättade Patrick Sells, chef för banklösningar på NYDIG. CNBC just då.

Det erbjudandet har ännu inte nått Main Street. Wall Street har ett försprång.Source link