Morgan Stanley äger 28 000 Gråskala Bitcoin-aktier, värda över 800 000 dollar

Wall Street investeringsbank Morgan Stanley innehar en betydande summa av Bitcoin-relaterade tillgångar enligt en ansökan till US SEC.

Tillgångarna avslöjades i en månatlig portföljinvesteringsrapport som lämnades in till US Securities and Exchange Commission.

Rapporten beskriver investeringar av Morgan Stanley, varav en var Grayscales Bitcoin Trust. Banken innehar 28.289 aktier i bitcoinfonden som uppskattades vara värda över 1,23 miljoner dollar vid tidpunkten för inlämningen, men antalet har sjunkit med korrigeringen till drygt 800000 dollar.

Bankjätten har satsat stort på bitcoin i år. I januari köpte Morgan Stanley en andel på 10,9% i MicroStrategy, ett företags underrättelseföretag som har laddat upp BTC.

I februari rapporterades att den amerikanska bankens investeringsarm övervägde att lägga till bitcoin i sin lista över häckar. Flytten följde det stora $ 1,5 miljarder bitcoinköpet av Tesla.

Mer nyligen gjorde Morgan Stanley ytterligare ett steg in i kryptobranschen genom att investera 48 miljoner dollar i Securitize blockchain-start den 21 juni.

Gråskala innehar mer än 3% av all BTC

Institutionell fart har varit den viktigaste katalysatorn för 2021-marknaden för kryptotjurar. Men det finns tecken på att efterfrågan börjar sakta ner eftersom siffrorna för förvaltningstillgångar minskar medan utflödena ökar.

Grayscale är den största institutionella förvaltaren av kryptotillgångar med totalt 30 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning enligt dess senaste Rapportera den 28 juni.

Företaget har enligt uppgift 654 600 BTC, vilket motsvarar 3,1% av hela maximalt utbud. Dess BTC-förtroende utgör 74% av hela kryptotillgångsfondportföljen och värderas till 22,8 miljarder dollar. MicroStrategy har som jämförelse 105,085 BTC eller ungefär 0,5% av det totala utbudet.

Institutionellt utflöde långsamt

CoinShares har rapporterat att det har skett ett massivt flöde av medel från institutionella bitcoinprodukter de senaste sex veckorna. Den senaste uppdateringen avslöjade dock att de hade saktat ner till bara 1,3 miljoner dollar den senaste veckan. Detta är från en hel del 89 miljoner dollar för den föregående veckan.

Gråskala såg till och med ett inflöde under BTC på 1,3 miljoner dollar den senaste veckan eftersom investerare förblir blandade över tillgången. Vid tidpunkten för pressen ökade tillgången med 2% på dagen till 35 180 dollar enligt CoinGecko. Det psykologiska motståndshindret på $ 40 000 är nästa mål att bryta.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link