Modemärken som använder Blockchain för att bekämpa förfalskning

Modemärken LVMH, Richemont’s Cartier och Prada SpA samarbetar för att erbjuda en blockchain-lösning till sina kunder som söker ytterligare äkthet för sina produkter.

Konsortiet planerar att göra Aura Blockchain tillgänglig för andra lyxmärken. Lösningen kommer att ge sina kunder större säkerhet att deras produkter är äkta genom att tillhandahålla ett krypterat garantibevis. Det kommer också att göra produkterna mer spårbara och underlätta återförsäljning av lyxvaror på sekundärmarknaden.

Använda blockchain för att bekämpa förfalskning

Modemärken använder blockchain-teknik främst för att bekämpa förfalskade marknader, till vilka de förlorar miljarder varje år. Forskningsföretaget Frontier Economics förväntar sig att den globala handeln med förfalskningar kommer att flyga till 991 miljarder dollar år 2022. Detta är nästan dubbelt så mycket som 2013. Uppskattningen inkluderar inte bara lyxvaror utan även konsumentprodukter och flera andra kategorier som läkemedel.

Konsortiemedlem Cartier har redan testat en funktion i Aura Blockchain med produktreturer online. Hittills har shoppare kunnat ta ett foto av en vara de vill returnera innan de returneras. På detta sätt kan kunder på ett tillförlitligt sätt bevisa att produkten inte har skadats eller ändrats sedan de först fick den.

Enligt Cartiers VD Cyrille Vigneron kommer Aura Blockchain sannolikt att utvecklas eftersom det fortfarande är en framväxande teknik. Han rekommenderade också att auktionshus använder blockchain-teknik för att autentisera försäljningen av konst.

Aura blockchain-expansion

Istället för att varje varumärke utvecklar sin egen lösning separat sa LVMH VD Antonio Belloni att partnerskapet är ett sätt att sätta en branschstandard. Belloni sa att konsortiet är i kontakt med andra lyxgrupper för att utöka användningen av Aura Blockchain. Han avböjde dock att avslöja vilken. Han tillade att klientdata krypterade på blockchain inte skulle vara tillgängliga för rivaler.

LMVH är ett modemärkekonglomerat med många anmärkningsvärda namn under dess ledning. Inom LVMH är Louis Vuitton, Bulgari och Hublot bara några få som redan har testat tekniken. Belloni nämnde att Tiffany & Co. är nästa ”uppenbara” kandidat.

Även om blockchain-tekniken används i en autentiserande kapacitet har inget av varumärkena planer på att acceptera betalning i kryptovalutor. Microsoft och ConsenSys utvecklar infrastrukturen.

Andra modemärkes användningar av blockchain-teknik

Modeikon Karl Lagerfeld laddade nyligen upp sin fotografikatalog till en blockchain för ett liknande syfte att behålla äktheten. Samlingen har dock laddats upp som NFT, vilket gör det möjligt för dem att säljas för kryptovaluta.

Under tiden har andra modemärken tagit en mängd olika sätt att engagera sig i blockchain-teknik. Medan stora lyxmärken funderar över möjligheten att släppa NFT, dyker andra mindre märken in.

Sydney-baserade Neuno vill tillhandahålla en 3D-garderob över flera onlineplattformar, som sociala medier och videospel. Ett annat mindre varumärke, Clothia, erbjuder NFT-kläder som också levereras med fysiska kopior. Som en modeexpert förklarade, ”när vi går in på en mer uppslukande webb, måste varje modemärke ha en virtuell strategi.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link