Mobile-First Crypto Celo ökar med 20%, Dfinitys ICP sjunker

Det har varit dämpade några dagar för kryptomarknaden, med priser för de tio bästa mynten som mest har varit platta eller sjunkit något under det senaste dygnet. En kryptovaluta som trotsar den stillastående marknaden är Celo, som har ökat med över 20% under den senaste dagen för att nå $ 3,59; under den senaste veckan ökade den med nästan 40%.

Celo är ett mobil-första kryptoprojekt som syftar till att bygga en decentraliserad peer-to-peer-betalningsplattform. Användare kan göra kryptobetalningar med hjälp av deras telefonnummer; tanken är att detta kan bli populärt i utvecklingsländer.

Kryptovalutan har ställt upp några kraftfulla stödjare; i februari tog Celo upp 20 miljoner dollar i en finansieringsrunda med Andreesen Horowitz (a16z), Greenfield One och Electric Capital som slår in. Bara ett par månader senare, tidigare Citigroup-ordförande Dick Parsons gick med i styrelsen för Celo Foundation, medan a hantera Deutsche Telekom såg den tyska telegiganten köpa Celo-tokens och investera i infrastruktur för att stödja sitt nätverk.

Celo green, Internet Computer kraschar

Det har varit en mindre framgångsrik dag för Dfininitys Internet Computer (ICP) -token, som sjönk med 10,4% och nådde 42,92 dollar. Det är den senaste nedgången för kryptovalutan, som vid tidpunkten för den mycket varslade lanseringen i maj handlade för så mycket som $ 475.

Det mycket hypade blockchain-projektet förutses som en decentraliserad dator som drivs av ett nätverk av oberoende datacenter runt om i världen. Det fungerar som ett decentraliserat alternativ till cloud computing-marknaden, som för närvarande domineras av stora teknikföretag.

På andra håll fortsätter kryptomarknaden att spåra i sidled, med Bitcoin doppning med 1,2% till $ 33,425, och Ethereum glider med 3,4% till 2069 $.

Dogecoin till synes har inte gynnats av Elon Musk’s senaste omgången av tweets antingen med referens till mememyntet, har sjunkit med 3,1% under det senaste dygnet. Kanske har miljardären Tesla VD hittat en ny bebis att duscha hans tillgivenheter på?

Source link