Möbelföretaget Ethan Allen handlar som ETH, investerare förvirrar det för Ethereum

I korthet

  • Möbelhandlare Ethan Allens aktiekortare är ETH, samma term som används för Ethereum-kryptovalutan.
  • Ethereum har ökat hittills 2021, och Ethan Allens aktier kan få några kvarvarande fördelar på grund av oavsiktliga inköp av fel ETH.

Även om den bredare kryptovalutamarknaden är ned de senaste dagarna, Ethereum (ETH) har varit en stark investering under mycket av 2021, med priset stigit mer än fem gånger i värde från början av året till nått en rekordhög nivå av $ 4 357 förra veckan, enligt uppgifter från CoinGecko.

ETH har också visat sig vara en solid investering på New York Stock Exchange (NYSE) i år – men det är tydligen till vissa investerares förvåning att det inte är samma sak. Faktiskt, det där ETH har inget att göra med Ethereum eller kryptovaluta alls. Det är tickern för Ethan Allen Interiors, en 89-årig amerikansk möbelhandlare.

Ethan Allens aktiekurs är upp nästan 50% sedan början av 2021, nu svävande till cirka $ 30 per aktie – ett pris som företaget inte har sett sedan slutet av 2017. Medan företaget nyligen rapporterade ett starkt kvartal när ekonomin förbättras och människor börjar arbeta, finns det en indikation på att vissa investerare hör ”Köp ETH” och felaktigt köper lager i en möbelhandlare snarare än kryptovaluta.

”Vi har definitivt sett en massiv ökning i procent av felaktiga aktiviteter på Ethan Allen-strömmen”, berättade Rishi Khanna, VD för investeringens sociala medieplattform Stocktwits. Wall Street Journal. Enligt rapporten har Ethan Allens aktie haft 56% högre omsättning under den senaste månaden än det femåriga genomsnittet, vilket tyder på att mycket fler människor går in i (och av) ​​investeringar.

Naturligtvis har internet kul med blandningen. Ethan Allens aktiekurshöjning har hittills varit ganska gradvis under 2021, så det finns ingen indikation på GameStop-liknande samordnad pumpning. Användarkommentarer som: ”År 2030 kommer alla transaktioner att avvecklas digitalt med Ethan Allen interiörlager,” föreslår att vissa hittar humor inom de potentiella blandningarna.

Bortsett från den allmänna nedgången på marknaden de senaste dagarna har Ethereum varit på en stadig tjurkörning de senaste månaderna, till och med stigande sent Bitcoin stannade. Ethereum ställde kontinuerligt nya rekordhöga toppar i april och början av maj, och även med en sju dagars nedgång på 16% har priset på den näst största kryptokurrency efter marknadsvärde ökat mer än 35% under de senaste 30 dagarna.

Ethereums senaste uppgång har kommit via ett antal potentiella faktorer, inklusive ökad efterfrågan på decentraliserad ekonomi (DeFi) och kryptosamlar som tokeniserats som icke-fungibla tokens (NFT: er). Det finns också optimism kring Ethereums börshandlade fonder (ETF), med Kanada som lanserade sina första sådana investeringsmedel i april. VanEck lämnade nyligen in med United States Securities and Exchange Commission (SEC) för att försöka lansera den första i USA.

Dessutom konverterar Ethereum till a mindre energiintensiv proof-of-stake-modell via Ethereum 2.0 fortsätter. Under tiden kan sommarens uppgradering av hårdgaffel i London förbättra nätverket genom översyn av avgiftsstrukturen och utöka blockkapaciteten för att underlätta trängseln. Den nya strukturen kommer också att ”bränna” transaktionsavgifter snarare än att betala dem till gruvarbetare, vilket minskar utbudet och kan dra nytta av det långsiktiga priset på ETH.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link