MILC, decentralisering av underhållningsindustrin

[ad_1]

Det finns miljontals timmar av kvalitetsvideor som skapas och ses varje år. Det finns dock fortfarande många hinder när det gäller att ansluta individer till konst och underhållning.

En central fråga som ofta nämns är de begränsande och föråldrade reglerna för distribution och licensiering. Detta beror på att de fortsätter att skada mindre nystartade företag i underhållningsbranschen. Dessutom placerar du betydande kontroll i utvalda, kraftfulla studior.

Andra problem som observerats i underhållningsindustrin inkluderar:

  • Brist på smidighet mellan processen att skapa underhållning och leverans till den slutliga köparen.
  • Ineffektivitet i kommersiella annonstransaktioner som ökar kostnaderna med cirka 30-50%
  • Den nuvarande globala pandemin stoppar den stora programmeringen.

Om man tittar på detta scenario är det möjligt att se en svag bransch, med mindre variation, mindre innovation och mer upprepning.

Detta är vad MILC-projektet försöker ta itu med. Det syftar till att lösa de viktiga utmaningarna för den globala medieindustrin.

Lär känna MILC

Det schweiziska företaget SwissTXT, ett dotterbolag till den schweiziska public service-tv, SRG, utvecklade MILC-plattformen. Det syftar till att revolutionera den internationella handeln med videoinnehåll.

Dessutom presenterar plattformen sig som en bro mellan publik, innehållsskapare, köpare och distributörer. Som ett resultat tillåter denna anslutning publiken att direkt påverka och få fördelar från skapandet och distributionen av nytt kvalitetsinnehåll.

Frågorna som plattformen syftar till att ta upp inkluderar den globala tillgängligheten av allt videoinnehåll. Förutom upptäcktsprocessen för köpare, komplex licensiering för hela branschen och tidig feedback från publiken.

Dessutom är MILC-plattformens innehålls- och mediahub en lättanvänd marknadsplats för alla innehållssäljare eller köpare. Det inkluderar erbjudande, marknadsföring, rättighetshantering, kontrakt och slutlig leverans av innehållet i alla tänkbara tekniska format.

Token ekosystem

MLT är verktyget för MILC-plattformen. Det fungerar som en form av utbyte inom mediebranschen.

Som sådan får nätverksdeltagare token som sin belöning för att producera innehåll i MLT. Dessutom kan symbolinnehavarna investera i filmer de gillar. I slutändan skapar detta en tokenbaserad crowdfunding-modell.

MILC är ett bra exempel på praktiska tillämpningar för decentraliserade projekt utanför den finansiella sektorn. När decentraliseringen växer kommer den att spridas till alla sektorer och denna plattform är ett sådant sätt att den kommer att göra det.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link