Mike Novogratz säger institutionell antagande av DeFi kommer att ”explodera”

Mike Novogratz har uttalat sin tro att det bara är en tidsfråga innan stora institutionella aktörer kommer att börja omfamna digitala tillgångar.

Medan det finns fler och fler institutioner som har antagit digitala valutor i sina affärsmodeller, är det belopp som inte är mycket större. Novogratz tillskriver denna reticens att hoppa in i det digitala valutaspelet till marknadsvolatilitet som gör dessa institutioner nervösa för investeringar.

Han uppgav att likviditet i kryptovalutavärlden har motiverats av det han kallar ”en gigantisk gemenskap av spelare över hela världen.” Han gör även jämförelsen mellan marknaden och ett kasino. Novogratz tror att om och när regleringshänsyn kring digitala valutor tas mer på allvar, kommer institutionerna att svärma som malar mot en veranda.

Vad håller institutioner borta från krypto

En av de regleringsproblem som håller många institutioner borta från krypto är bristen på öppenhet om vem de exakt ligger i sängen med. Företag vill naturligtvis veta vem de gör affärer med och undvika att arbeta med vad som kan anses vara oönskat. Novogratz använder Nordkorea, Iran och Hamas som främsta exempel på enheter som de flesta i världen skulle vilja undvika att bedriva någon form av affärer med.

För att institutioner ska känna sig säkrare att arbeta i kryptos gråa område anser Novogratzh att en process för verifiering av Know Your Customer Identity bör genomföras. Processen, som redan används på platser som Thailand, kommer att hålla institutionerna säkra från att ”av misstag” göra affärer med enheter som kan få dem i trubbel med statliga tillsynsmyndigheter.

”I det ögonblick som löses kommer du att se institutionell adoption [of decentralized finance] explodera, ”hävdar Novogratz.

Galaxy Investment Partners VD anser att en lösning är i horisonten. Han påpekar att han arbetar med ett antal olika projekt som syftar till att ”förbättra efterlevnads- och verifieringsprocessen för institutioner som investerar i krypto.”

Han uppskattar att trots framsteg inom adoption globalt, bara 20% av den globala kryptomarknaden innehas av institutioner medan de andra 80% innehas av investerare i detaljhandeln.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link