MicroStrategy säljer 500 miljoner dollar i obligationer för att köpa mer BTC

Business Intelligence-företaget MicroStrategy har höjt sitt obligationspris till 500 miljoner dollar i ett försök att köpa mer bitcoin (BTC).

I ett pressmeddelande som delades på sin webbplats den 8 juni avslöjade företaget att det hade fastställt priset på sitt erbjudande på ”sammanlagt 500 miljoner dollar av huvudbeloppet för äldre säkrade sedlar.”

Detta är en ökning av den kapitalanskaffning på 400 miljoner dollar som den tillkännagav dagen innan, den 7 juni.

Noterna har en årlig ränta på 6,125%. MicroStrategys uttalande påpekade att företaget “helt och villkorligt” skulle garantera sedlarna “på en säker säkerhetsbasis.”

Enligt släppet ska erbjudandet avslutas den 14 juni.

Dessutom uppgav företaget att de förväntar sig att omsätta cirka 488 miljoner dollar i intäkter från försäljningen. ”MicroStrategy har för avsikt att använda nettointäkterna från försäljningen av sedlarna för att förvärva ytterligare bitcoin”, bekräftades meddelandet. Företagets VD Michael Saylor bekräftade också detta på hans officiella Twitter-konto.

MicroStrategy har redan ett betydande BTC-innehav. 92 079 BTC, för att vara exakt, med över 20 000 av kryptovalutan köpt enbart under första kvartalet 2021. Dessutom avslöjade Michael Saylor att enheterna han kontrollerar kollektivt har en BTC-innehav som överstiger 111.000.

Verksamheten har gjort flera stora BTC-förvärv, varav två först den senaste månaden. MicroStrategy spenderade 15 miljoner dollar på 271 mynt som rapporterades den 13 maj. Därefter ytterligare 229 mynt för ytterligare 10 miljoner dollar mindre än en vecka senare.

Detta köp, företagets senaste, kom strax före kryptopriskraschen den 19 maj. Efter evenemanget som såg att BTC: s pris tappade 40%, verkade Saylor oskadd. En långvarig advokat för BTC, gjorde han det klart i en tweet att han skulle inte sälja hans innehav i ljuset av kraschen.

Nya utmärkelser för MicroStrategy

Representanter på MicroStrategy bekräftades den 8 juni att företaget fick topprankningar i den senaste undersökningen av Business Application Research Center (BARC). I sin 2021 Business Intelligence (BI) och Analytics Survey rankades MicroStrategy över andra BI-plattformar i kategorier som självbetjäning, platsinformation och innovation.

Företaget har fått andra utmärkelser den här månaden. Den 7 juni bekräftade MicroStrategy på Twitter att de hade märkts som en exemplarisk leverantör och en övergripande värdeindexledare och en värdeindexledare inom produktupplevelse. Dessa klassificeringar kom i Ventana Researchs 2021 Value Index for Analytics and Data.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link