Michael Saylor försvarar Elon Musk, Bitcoin Mining Council mot centraliseringskritik

I korthet

  • Vid en konferens idag talade MicroStrategys VD Michael Saylor om det nybildade Bitcoin Mining Council.
  • Han hävdade att rådet, som involverar många framstående gruvföretag, är engagerat i decentralisering – något kritiker ser som en paradox.

CoinDeskKonsensuskonferens tidigare i dag försvarade Bitcoin-evangelisten Michael Saylor det nybildade Bitcoin Mining Council mot kritik om att det strider mot den ”decentraliserade” andan av Bitcoin.

Saylor tillkännagav rådet igår eftermiddag, efter Teslas VD Elon Musk twittrade om att ha träffat ”nordamerikanska Bitcoin gruvarbetare” om hållbarhet; Saylor beskrev det som en ”organisation för att standardisera energirapportering, sträva efter branschens ESG-mål och utbilda + växa marknaden.”

”ESG” är en investeringsstrategi som är inriktad på ”miljö-, social- och samhällsstyrning” – det är en förkortning för hållbarhet inom företagssfären.

Kryptokritiker var snabba att gråta hyckleri: Saylor och hans akolyter vill säga att Bitcoin handlar om ”decentralisering” – det vill säga inget centralt styrande organ, ingen oligarkisk kontroll över systemet. Hur skulle konsolidera makten över framtiden för Bitcoin-ekosystemet med det uppdraget?

Musk själv har kritiserat Bitcoin för att vara för centraliserat och citerar en incident där en enda olycka i en kinesisk kolgruva tillfälligt tog ut cirka 30% av den totala datorkraften bakom det globala Bitcoin-nätverket.

Saylor, som har investerade personligen hundratals miljoner dollar i Bitcoin, tog inte riktigt upp dessa problem utöver att säga att ”alla i det mötet, inklusive Elon, är passionerade troende på decentralisering.”

Han tillade att han hoppas kunna ta kontroll över Bitcoin-berättelsen från ”oinformerade parter” som inte nödvändigtvis håller med om hans åsikt om Bitcoin och miljön.

Source link