Mexikanska myndigheter: Kryptovalutor kan inte användas inom det finansiella systemet

Mexikos centralbank och andra finansiella myndigheter har sagt att kryptovalutor inte kan användas inom det finansiella systemet, enligt ett nyligen publicerat dokument.

Mexikanska finansmyndigheter har upprepat sin ståndpunkt om kryptovalutor – förbjuder dem att användas inom det finansiella systemet. Banco de México, Mexikos centralbank, i ett dokument som publicerades tillsammans med National Banking and Securities Commission, hänvisade till ståndpunkten. Finansminister Arturo Herrera Gutierrez godkände också den nya regeln i ett inlägg publicerat på Twitter.

Dokumentet kommer troligen som ett resultat av att den mexikanska miljardären Ricardo Salinas Pliego sa att han arbetade för att göra bitcoin accepterat i sin bank Banco Azteca. Förutom att betona förbudet mot användning i det finansiella systemet varnade banken också användare om att investera i kryptovalutor. Den nya varningen verkar strängare än tidigare varningar från mexikanska myndigheter.

Gutierrez utgör inte heller ett lagligt betalningsmedel enligt nuvarande rättsliga ramar, och de är inte heller valutor. Tjänstemannen pratade med Financial Action Task Force (FATF), som har plockat upp sina ansträngningar för att granska kryptomarknaden.

Kryptovalutor är populära i Mexiko, och det är oklart hur stor inverkan detta kommer att ha på marknaden i landet. Förbudet är inte ett direkt förbud mot kryptovalutor – individer kan fortfarande hålla krypto – men det kommer att bli intressant att se hur detta påverkar den regionala marknaden.

Mexiko är också hem för Bitso, den största börsen i regionen. Det visar sig vara mycket populärt och framgångsrikt, med över två miljoner användare hittills. Det har inte kommit några kommentarer från industrins insiders i regionen.

Länder tar nu olika metoder för kryptomarknaden

Mexiko ansluter sig nu till Kina för att effektivt förbjuda kryptovalutor från att användas, med de senare som beordrar finansinstitut i landet att underlätta finansiella transaktioner relaterade till kryptovalutor. Dessa är bland de mer trubbiga direktiven som utfärdats av myndigheter.

Samtidigt tar vissa andra länder ett stort steg framåt med kryptovalutor. Framför allt har El Salvador gjort bitcoin till lagligt betalningsmedel, även om detta har kommit med några utmaningar. Men den stora majoriteten av världen är fortfarande obeslutad om hur man ska hantera kryptovalutamarknaden.

Nationer som Japan och Sydkorea tar ett mer tempererat tillvägagångssätt på marknaden. Båda länderna inför strängare regler för börser och marknaden, men går inte så långt att de gör förbud som skulle göra tillgångsklassen impotent.

USA är under tiden påfallande tyst när det gäller direkta beställningar rörande kryptomarknaden. Det verkar som om det fokuserar på ett bredare regelverk, med kanske till och med ett centralbank digital valuta (CBDC) -initiativ i bakgrunden. Många länder ser till USA för vägledning i denna fråga, så alla åtgärder som USA vidtar kommer sannolikt att få en enorm inverkan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link