Mexikansk miljardär Bullish på banker som antar Bitcoin

Den mexikanska miljardären Ricardo Salinas Pliego rekommenderar användningen av bitcoin och sa att banken han äger arbetar för att bli den första i Mexiko som accepterar det.

“Visst, jag rekommenderar användningen av bitcoin, och jag och min bank arbetar för att vara den första banken i Mexiko som accepterar Bitcoin”, sa Salinas. Det här var hans svar till MicroStrategys VD Michael Saylor, som twittrade en video av Pliego som förespråkar bitcoin.

Salinas är Mexikos tredje rikaste man, med en uppskattad förmögenhet på 15,8 miljarder dollar, och ägare av Banco Azteca. Förra året sa han att 10% av sin likvida portfölj var i bitcoin och tillade att alla investerare borde studera kryptovaluta.

Fiat-valutaproblem

I videon som delades av Saylor förklarar Salinas sin förkärlek för bitcoin och uttrycker sin övertygelse om att fiat-valuta är ett “bedrägeri”. Efter att ha sagt att han hade spenderat mycket tid på att studera bitcoin, tycker han att det är en tillgång som borde vara en del av varje investerares portfölj. Han betonade att bitcoin hade internationellt värde och handlas med ”enorm likviditet” runt om i världen. För honom är dessa skäl tillräckligt varför det bör tas på allvar.

Men han noterade också bitcoins användning som en skydd mot inflation. Han betonade att bitcoins slutliga utbud på 21 miljoner var “nyckeldelen.” Det var av den anledningen att han inte är en förespråkare för Ethereum. Han tror att mer skulle kunna utfärdas och dess värde skulle deprecieras.

Denna punkt av honom blir dramatiskt tydlig när han talade om fiatvalutor, som Salinas kallade “bedrägeri”. Han påpekar att när han började sin karriär 1981 var den mexikanska peson 20: 1 med den amerikanska dollarn. I dag betonade han att det har sjunkit hela vägen till 20 000: 1. Salinas påpekade sedan hur även detta bleknar i jämförelse med hyperinflationsscenarierna i Venezuela, Argentina och Zimbabwe. Han varnar för att detta för närvarande händer i USA “Den monetära utsläppet [sic] gick till månen, sade han och lade till “dollarn som hårda pengar är ett skämt.”

Saylors bitcoin-insats

Under tiden, även om priset på bitcoin för närvarande kämpar, tredubblar Saylor på sitt företags BTC-investeringsstrategi. Förra veckan meddelade MicroStrategy att det nu äger mer än 100 000 bitcoins efter att ha slutfört en ny köprunda. Företagets mjukvaruföretag spenderade ungefär 489 miljoner dollar på BTC men äger nu mer än 3 miljarder dollar av kryptovalutan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link