Mest sålda kvinnliga NFT-artisten Itzel Yard Nets 500 ETH för ’Dreaming at Dusk’

Tor-projektet har netto nästan 2 miljoner dollar i sin senaste NFT-auktion. Auktionen såg NFT-konstnären Itzel Yards ”Dreaming at skymning” säljs för 500 ETH.

Tor-projektet har framgångsrikt avslutat sin första icke-fungibla token (NFT) -auktion. Den här veckan tillkännagav Tor-projektet att det skulle auktionera ut en historia i form av en NFT.

NFT skulle vara den första i sitt slag för företaget, på auktion var den privata kryptografiska nyckeln som användes för att skapa Dusk, den tidigaste Tor-löktjänsten, och ett konstverk som genererades med hjälp av denna nyckel av konstnären. ixshells, annars känd som Itzel Yard.

NFT på 2 miljoner dollar

Auktionen har nu avslutats, med den vinnande budgivaren, PleasrDAO släppte 500 ETH på NFT för att slå ut Krakens VD Jesse Powell. Samlargruppen har nu en historia. De ungefär 2 miljoner dollar i intäkter kommer att gå till fördel för Tor-projektet genom att förbättra Tor: s censur kringgående och integritetsverktyg.

Tor-projektet, som fungerar som en ideell organisation, skapades som ett sätt att erbjuda integritet till användare via internet i form av löktjänster. Projektet skapades för mer än femton år sedan och har fått enormt stöd för att erbjuda privat och säker surfning på internet. Tor-projektet har sett visselblåsare som Edward Snowden använda sig av tjänsten.

PleasrDAO vinner ytterligare en NFT först

Snowden också kommenterade på auktionen och sa ”NFT har varit otroligt framgångsrika för tekniska välgörenhetsorganisationer.” Ironiskt nog var PleasrDAO också vinnarna av Sowdens begränsade NFT-auktion, som tog upp 2224 ETH eller 8,6 miljoner dollar.

Medan Beeple, annars känd som Mike Winkelmann, har rekordet för den högsta avgiften som betalats för en NFT, satt till 69 miljoner dollar. Yards ”Dreaming at skymningen” blir den mest sålda NFT för en kvinnlig konstnär.

På tal om det framgångsrika partnerskapet mellan Tor-projektet och Yard kommenterade community-chefen Lindsay Howard ”Vi är stolta över att se Tor-projektet komma in i NFT-rummet i samarbete med den berömda artisten Itzel Yard. Itzel är en ledande röst i den generativa konströrelsen och skapar poetiska visualiseringar av algoritmer och experimentell musik. Som grundare av Creative Code Art är Itzel också en stark förespråkare för en hel grupp konstnärer som driver gränserna för kreativ kodning. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link