Messari: DeFi utnyttjar totalt 284 miljoner dollar sedan 2019

[ad_1]

Messari har beräknat att över 284 miljoner dollar har gått förlorade för hackare från decentraliserad finansiering (DeFi) hack och exploater sedan 2019.

Kryptodataplattform Messari har avslöjat det över 284 miljoner dollar i DeFi-hack sedan 2019 har gått förlorat för gott. Messari twittrade beräkningen och gav detaljer om individuella hack.

Den påpekade också att DeFi-försäkringsmarknaden endast täckte en bråkdel av förlusterna och betonade behovet av försäkringstillväxt.

Messari DeFi utnyttjar belopp

DeFi-faror

Utnyttjandet uppgår till cirka 0,3% av det aktuella totala värdet låst (TVL). DeFis TVL står för närvarande på 117,6 miljarder dollar, även om siffran kan vara mycket högre.

Flera hack har inträffat sedan DeFi-sektorn började få fart. Många av dessa berodde på övervakning av smart kontraktkodning. De mest anmärkningsvärda av dessa var Alpha, Cream Finance, bZx och Compound hacks. Senast hackades EasyFi för 6 miljoner dollar.

I belopp var en av de största hackarna BzX, som drabbades av flera attacker, varav en för 8 miljoner dollar. En annan anmärkningsvärd incident var när en hackare stal 25 miljoner dollar från dForce och utnyttjade samma sårbarhet som användes i DAO-hacket 2016.

Men det mest anmärkningsvärda av dem alla som nyligen inträffade var Binance Smart Chain-baserade Uranium, som utnyttjades för hela 50 miljoner dollar. Hacket inträffade när Uranium uppgraderades till en nyare version. Angriparen har problem med att ta ut pengarna, varav de flesta är inslagna BNB och BUSD.

Sådana incidenter har visat viss tvivel på marknaden, men ingenstans nära att döda fart. Det ökande antalet hack ledde till att protokoll lade tonvikt på revision. Emellertid har decentraliserad försäkringsskydd uppstått som ett ytterligare säkerhetslager för investerare.

Tiden är mogen för decentraliserad försäkring

Messari föreslår att tiden kan vara mogen för försäkringsprotokoll som säkert växer enormt. Projekten inkluderar bland annat Nexus Mutual och Etherisc. Nexus Mutual själv var föremål för ett hack på 8 miljoner dollar.

Dessa protokoll har sammanfört medel som täcker förluster från investerare om en incident inträffar. Det har fått dragkraft sedan slutet av 2020, men har inte stigit till den punkt där det är allestädes närvarande.

Kanske beror det på att projekt nu säkerställer att inget hack kan inträffa i första hand. Men krypto är så tidigt på sina år, kanske finns det fortfarande sätt på vilka smarta kontrakt kan utnyttjas framöver. Chainlink-grundare Sergey Nazarov påpekade förra året att snabba låneattacker troligen skulle öka.

Det skulle säkert erbjuda lite sinnesro för investerare, som tar till DeFi lika mycket som någonsin. DeFi: s TVL har ökat starkt, trots att det har haft en fenomenal 2020.

Vissa analytiker tror att Bitcoin bull run kommer att resultera i att vinster strömmar in i DeFi. Det nya inflödet stöder sedan utlåningsprotokoll som resulterar i stadiga vinster över tiden, vilket kommer att återinvesteras i Bitcoin.

Flera nya protokoll, inklusive skalbara nätverk och P2P-utlåningsprotokoll, stöder en ny våg av DeFi-dappar. I en sådan miljö kan decentraliserad försäkring visa sig vara mycket värdefull.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.[ad_2]

Source link