Mercuryo säkrar $ 7,5 miljoner i serie A-finansieringsrunda

Kryptoinfrastrukturföretaget Mercuryo har meddelat att dess serie A-finansieringsrunda samlade in 7,5 miljoner dollar.

Företaget, som har sitt huvudkontor i London, uppgav i en tweet att de var “glada” att tillkännage sin senaste finansiering på flera miljoner dollar. Det internationella riskkapitalföretaget Target Global ledde rundan.

“Vi planerar att använda kapitalet för att expandera till nya marknader och lansera affärslösningar,” fortsatte tweeten, “Gör det möjligt för alla företag att bli en fintech utan att hantera dess komplikationer.”

Enligt rapporterna omfattar de affärslösningar som finns ett kryptokursbetalkort som möjliggör globala utgifter från en kryptobalans. Dessutom ser Mercuryo specifikt upp de sydamerikanska och sydostasiatiska marknaderna för gradvis expansion.

Medgrundare och Chief Operations Officer Greg Waisman kommenterade finansieringen på sitt eget Twitter-konto och sa:

“@Mercuryo_io växer i en enorm takt trots marknadsförändringar. Vi bygger en rad produkter och är inte beroende av ett kryptosegment. Den nya omgången tar oss ett steg närmare den globala störningen på betalningsmarknaden. ”

Target Global ledde också Mercuryos finansiering av utsäde redan 2020, där den säkerställde 2,5 miljoner dollar. Rapporter visar att Mercuryo nu har samlat in mer än 10 miljoner dollar sedan det grundades första gången 2018.

Mercuryo: historien hittills

Mercuryos resa började som en start som Waisman tillsammans med andra entreprenörer Alexander Vasiliev och Petr Kozyakov grundade kollektivt i september 2018. Deras uppdrag: att göra kryptovaluta mer tillgänglig och att få krypto i vardagen.

Sedan dess har den stigit från en Tallinn-baserad operation till en som sträcker sig över hela Europa. Mercuryos plattform, ett gränsöverskridande betalningsnätverk, blev först tillgängligt för kunderna i början av 2019. Därefter har företaget vuxit kraftigt. År 2020 rapporterade företaget en 50-faldig omsättningsökning och i april i år översteg dess årliga återkommande intäkter (ARR) 50 miljoner dollar.

Dess tidigare nämnda multimillion dollar-såddfinansieringsrunda från Target Global följdes snart av en expansion till USA: s affärs-till-företag (B2B) kundbas. Enligt rapporter uppgår nu kundbasen till nära 1 miljon.

Dessutom har det etablerat partnerskap med många högprofilerade siffror i kryptorummet. Binance, Bitfinex, Trust Wallet, Bithumb och Bybit räknas bland dem. En annan partner, Trezor, var avgörande för Mercuryos expansion till den amerikanska marknaden redan i mars.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link