McLaren Racing slår sig samman med Tezos för Formel 1 NFT

I korthet

  • Tezos har samarbetat med F1-teamet McClaren Racing.
  • Partnerskapet kommer att gipsa Tezos-logotypen över McClaren-bilar och deras förares dräkter.
  • Tezos har också samarbetat med Red Bull Racing.

Formel 1-team som McLaren Racing kommer att samarbeta med Tezos för att lansera en rad icke-fungibla tokens (NFT: er) firar lagets arv. Som en del av partnerskapet kommer blockchain-logotypen också att visas över lagets fordon och tävlingsdräkter.

Enligt ett tillkännagivande kommer Tezos att bli McLaren Racings officiella tekniska partner i ett ”flerårigt partnerskap” över Formel 1, Indycar och esports, i syfte att skapa en NFT-plattform ”med fläktupplevelse i sitt hjärta”, med stöd av dess racingarv och historiska föraruppställningar.

Partnerskapet kommer också att se varumärket Tezos prydda med tävlingsdräkterna från F1-förarna Lando Norris och Daniel Riccardo, liksom AMSP-förarna Pato O’Ward och Felix Rosenqvist. Tezos kommer också att bli en presenterande partner för McLaren Shadow esports team.

I ett pressmeddelande som åtföljer tillkännagivandet beskrev Lindsey Eckhouse, chef för licensiering, e-handel och e-sport på McLaren Racing, partnerskapet som ”ett innovativt steg i en spännande och snabbt utvecklande bransch”, och tillade att det kommer att göra det möjligt för fans att äga viktiga delar av laget.

NFT: er är kryptografiskt unika tokens som kan länkas till digitalt innehåll som teckningar eller verkliga objekt. Idrottsindustrin har varit en tidig antagare av NFT, med liknande som fotbollsspel Så ovanlig och basket samlingsserier NBA Top Shot framträder som stora NFT-plattformar.

Formeln 1 själv har bläckt en affär med Animoca-märken, med en virtuell tävlingsbana NFT från sitt F1 Delta Time-spel som säljs för nästan en kvart miljon dollar förra året. Och McLaren är inte det första F1-laget som samarbetar med Tezos; förra månaden meddelade Red Bull Racing Honda ett liknande tekniskt partnerskap med blockchain-plattformen. En bil med en Tezos-logotyp vann Grand Prix i Azerbajdzjan tidigare denna månad.

McLaren Racing lovordade också Tezos hållbarhet och energieffektivitet och hävdade att dess bevis på insatsen konsensusmekanismen använder ”två miljoner gånger mindre energi” än bevis på arbete system som används av blockkedjor såsom Ethereum.

Med NFT: s energiförbrukning och koldioxidavtryck under ökande granskning, tar varumärken en mängd olika sätt att ta itu med problemet; medan vissa bygger på bevis på stavblockeringar använder andra kolförskjutningar för att minimera deras miljöpåverkan.

Source link