McLaren Formel 1-team samarbetar med Tezos för att skapa NFT-samling

Det brittiska Formel 1-laget McLaren har meddelat ett partnerskap med Tezos Network för att ge sin icke-fungibla token (NFT) -samling till fans.

Laget meddelat partnerskapet på Twitter, säger ”vi är glada att välkomna Tezos, världens mest avancerade blockchain, som vår officiella tekniska partner.”

McLaren uppgav vidare att resonemanget för att välja Tezos som sin blockchain-leverantör berodde på företagets ”energieffektiva och uppgraderbara Tezos-nätverk.” McLaren kommer att leta efter en egen serie NFT: er som kommer att expandera över hela dess racingavdelning. Detta inkluderar Formel 1 (F1), INDYCAR, samt e-sport.

Tezos dominerar F1

Partnerskapet är nu det andra i sitt slag med ett officiellt F1-racingteam. För mindre än en månad sedan meddelade Tezos att de också samarbetar med populära Red Bull Racing. Tezos-nätverket erbjuder nu NFT för två av de bästa lagen i F1-sporten.

Det fleråriga avtalet kommer att se McLaren Racing bygga en NFT-fläktupplevelseplattform som ingen annan. Lindsey Eckhouse, direktör, licensiering, e-handel och e-sport, McLaren Racing, sa ”Tezos och McLaren Racing förenar för att skapa en unik fläktfokuserad NFT-plattform är ett innovativt steg i en spännande och snabbt utvecklande bransch. På McLaren är vi kända för att sätta fans i hjärtat av allt vi gör, och detta är ytterligare ett partnerskap som gör att vi kan komma in i ett utrymme där fans kan äga viktiga delar av vårt team. Vi ser fram emot att lansera plattformen med Tezos för att skapa skräddarsydda NFT med våra Formel 1-, INDYCAR- och esportslag. ”

Ordförande för Tezos Foundation Hubertus Thonhauser kommenterade också partnerskapet och sa: ”McLaren Racing har en av de längsta och mest berömda arv inom racing, och vi är glada över att de har valt att ta det till Tezos blockchain via deras NFT Fan-engagemangsplattform. Konceptet blockchain utvecklas, blir snabbare, säkrare och effektivare. Detta kräver en blockchain som kan hålla jämna steg med denna snabba innovationstakt. Eftersom varumärken överallt vill engagera sig med sina fans på nya sätt, är Tezos, den ursprungliga och snabbast utvecklande blockchain, i framkant inom innovation och tillhandahåller verkliga lösningar i ett blomstrande och snabbt växande ekosystem. ”

F1 antar blockchain-projekt

F1 har sett en enorm tillväxt i blockchain-sektorn efter de senaste partnerskapen med Tezos. 2021 har ytterligare två lag i Aston Martin Racing och Alfa Romeo gått med i striden.

Båda lagen lanserade nyligen sina egna fan-tokens. Båda lagen kommer att innehålla fan-tokens i Socios-appen, som drivs av Chiliz, som beskriver sig själv som ”världens ledande blockchain-fintech-leverantör för sport och underhållning.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link