Maxine Waters tillkännager Congressional Working Group on Crypto

I korthet

  • Rep. Maxine Waters (D-CA) sa att husdemokrater har bildat en arbetsgrupp med fokus på kryptovalutor.
  • Tillkännagivandet kom under en utfrågning i House Financial Services Committee: s fintech-arbetsgrupp.

Vid en hörsel idag inför House Financial Services Committee: s fintech-arbetsgrupp, sade rep. Maxine Waters att kongressdemokraterna har bildat en arbetsgrupp med fokus på kryptovalutor.

Waters, som är ordförande för hela House Financial Services Committee, sa att när kryptovalutor fortsätter att växa, ”organiserade hon en arbetsgrupp av demokratiska medlemmar för att samarbeta med tillsynsmyndigheter och experter för att göra ett djupt dyk på denna dåligt förstådda och minimalt reglerade industri.”

Det är ännu inte klart vilka representanter som är inblandade.

Dagens utfrågning handlade främst om CBDC (digitala bankvalutor) och de potentiella riskerna och fördelarna med ett offentligt ”digital dollar” -system; paneldeltagare inkluderade Dr. Neha Nerula från MIT Media Lab och Rohan Gray, en juridikprofessor vid Willamette University.

Waters, en kryptokritiker, talade tidigare i år mot några av de beslut som genomfördes av tidigare president Trumps utnämnd till Valutakontrollanten, Brian Brooks. Brooks, en tidigare Coinbase-chef, använde sin tid vid OCC för att bevilja flera federala stadgar till kryptoföretag, vilket skapade de första amerikanska kryptobankerna — Waters har föreslagit denna metod kan ha varit för lätt.

Hon är inte den enda vänsterledande lagstiftaren som lyfter fram kryptos brist på reglering de senaste veckorna. Senator Elizabeth Warren (D-MA) nyligen gick efter krypto för sin roll i att underlätta ransomware-attacker och påskynda klimatkrisen.Source link