MATIC ökar 40% som Mark Cuban Invests in Polygon

[ad_1]

Layer 2-skalningsaggregat Polygon har precis fått en annan stor investerare i form av Mark Cuban, som har skickat sina inhemska tokenpriser i höjden.

I en 26 maj meddelande, Polygon (tidigare känt som Matic) uppgav att det hade blivit en del av Mark Cubans företagsportfölj.

Webbplatsen för miljardärinvesteraren har verkligen uppdaterats med en kort beskrivning av plattformen och lite statistik:

”Polygons skalningslösningar har sett utbredd användning med 250+ Dapps, ~ 76M txns och ~ 790K unika användare.”

I ett e-postmeddelande erkände kubanska att han själv använde plattformen, ”Jag var en Polygon-användare och befann mig att använda den mer och mer.”

Polygon milstolpar

Ethereums skalningsaggregat har lockat ett växande antal decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi) de senaste månaderna eftersom nätverksavgifterna på Ethereum har stigit till ohållbara nivåer.

Flera högprofilerade DeFi-plattformar, som Curve Finance, Aave och mStable, har lanserats i nätverket för att erbjuda snabbare och billigare DeFi. Vid tidpunkten för pressen hade bensinpriserna dragit sig tillbaka, men en genomsnittlig symbolbyte på Uniswap skulle fortfarande kosta cirka 20 dollar enligt Etherscan.

Nätverkets kärnkomponent är Polygon SDK, som tillhandahåller ett modulärt och flexibelt ramverk som stöder byggande och anslutning av skalningslösningar som Plasma, Optimistic Rollups och zkRollups.

På tal om den kubanska investeringen beskrev Polygon COO Sandeep Nailwal det som ”mind blowing” och tillade:

”Det var så spektakulärt att veta att nyanserna i branschen, tekniken och adopteringen vi hade kommit fram efter månader av grind, han tänkte redan på dem och hade dessa frågor i åtanke.”

Dallas Mavericks ägare uppgav också att han skulle integrera det i Lazy.com, ett kubanskt portföljföretag som gör det möjligt för människor att enkelt visa icke-fungibla tokens (NFT) och personliga gallerier.

I slutet av april tillkännagav Polygon en ny DeFi-fond på 150 miljoner dollar i syfte att föra den nyblivna finanssektorn till en bredare användarbas.

MATIC-priser pumpar 40%

Nya nyheter har skickat protokollets inhemska token i höjden idag när MATIC pumpade 40% från ett intradag lågt på strax under $ 1,60 för att toppa till $ 2,30 under morgonens asiatiska handelssession.

Den har raderat alla förluster i den stora nedgången på marknaden och närmar sig sin 18 maj-rekordhöga nivå på 2,62 dollar enligt CoinGecko.

MATIC rankas nu som elfte i termer av marknadsvärde som för närvarande är 14,5 miljarder dollar, över det Bitcoin Cash, Litecoin och Chainlink.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.[ad_2]

Source link