Mastercard lanserar kryptobelöningskort med tvillingar

I samarbete med USA: s kryptovalutautbyte Gemini lanserar Mastercard det första kreditkortet som erbjuder digitala “belöningar” vid köp.

”När konsumenterna spenderar på olika acceptansplatser får de nu en chans att tjäna belöning i form av krypto”, säger Mastercards chef för digitala tillgångar och blockchain-produkter och partnerskap, Raj Dhamodharan.

Från sommaren kan användare av kortet få upp till 3% i bitcoin (BTC) eller andra kryptovalutor på sina inköp. Den digitala valutan kommer att sättas in på kortinnehavarens Gemini-konto. Utah-baserad digital långivare WebBank kommer att utfärda kortet i USA.

Betaltjänster ökar engagemanget med krypto

I februari hade Mastercard sagt att det planerades att erbjuda stöd för vissa kryptovalutor i sitt nätverk senare i år. Detta steg är bara det senaste inom betaltjänster som förstärker sitt engagemang med kryptovalutor.

Förra månaden lanserade PayPal “Checkout with Crypto.” Detta låter PayPals amerikanska kunder betala med bitcoin, eter (ETH), bitcoin cash (BCH) och litecoin (LTC). Det fungerar genom att konvertera innehav till amerikanska dollar under kassan utan extra transaktionsavgifter.

Det finns dock en extra kostnad om man konverterar från en annan valuta. Dessutom kan användare bara betala med en kryptovaluta per transaktion.

Senast förra veckan tillkännagav PayPal ytterligare en utveckling med kryptovalutor. Användare av sin betaltjänstapp Venmo skulle kunna köpa, sälja och hålla krypto i applikationen. Enligt Darrell Esch, SVP och GM i Venmo, gör “Crypto on Venmo” användarna att lära sig mer om krypto i en miljö de litar på.

Även om det verkar ganska naturligt för den digitala betalningsjätten att engagera sig i digitala valutor, blir mer traditionella betalningsbehem, som Mastercard, också mer involverade. I mars tillkännagav Visa att det skulle tillåta användning av USD Coin (USDC) stablecoin för att reglera transaktioner.

Enligt tillkännagivandet tillbringade Visa det senaste året för att möjliggöra kapacitet för digital valutaavveckling inom sin befintliga infrastruktur. Företaget lanserade ett pilotprogram med betalnings- och kryptoplattform Crypto.com.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link