Marknaden för NFT-nivåer avtar efter Hectic första kvartalet

[ad_1]

Icke-fungibla tokens (NFT) tog över nyhetsberättelser i början av 2021 och de verkar äntligen ha planat ut efter ett häftigt första kvartal. Marknaden för digitala tillgångar baserade på blockchain avtog i april, enligt plattforms- och produktdata.

NFT: s tog fart i popularitet under det senaste året och detta återspeglades i den hektiska naturen på NFT-marknaden under första delen av 2021. NFT är unika digitala tokens som inte kan ersättas med något annat, där en kryptovaluta kan bytas mot en annan kan NFT inte. De använder den smarta kontraktsfunktionen som erbjuds för att lagra extra information.

NFT: s ökande popularitet under det senaste året kopplas till att människor spenderar mer tid hemma under låsning och som ett resultat är online. Dessutom, med kryptovalutor som kontinuerligt slår prisrekord finns det fler och fler kryptorika spekulanter där ute.

Handelsvolymer

Den snabba ökningen av NFT-marknaden under det senaste året har lett till en växande mainstream-acceptans. I mars övervakade Christies auktionshus den första försäljningen av en NFT någonsin av ett stort auktionshus. Försäljningen av Mike Winkelmann’s, alias den digitala artisten Beeple, tog in hela 69 miljoner dollar. Detta var början på NFT: s godkännande av stora auktionshus, med Sotheby’s följande färg.

På en av de stora NFT-marknadsplatserna, OpenSea, var månadsomsättningen 93,6 miljoner dollar i april. Detta minskade från 150 miljoner dollar i mars och något mindre än de 95 miljoner dollar som registrerades i februari. Men OpenSea omsatte cirka 1 miljon dollar per månad.

Även om handelsvolymerna ligger under mars topp, är de fortfarande betydligt högre än förra året. Detta återspeglades på andra plattformar som Gemini-ägda Nifty Gateway. De såg månadsförsäljningen sjunka från 144 miljoner dollar i mars till 60,9 miljoner dollar förra månaden. Denna plattform ägs av kända virtuella valutaentreprenörer Cameron och Tyler Winklevoss, som överväger att offentliggöra den.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link