Markera kubanska investeringar i NFT Tracker CryptoSlam

I korthet

  • Mark Cuban har investerat i den populära NFT-aggregatwebbplatsen CryptoSlam.
  • Beloppet han lagt in har inte avslöjats.
  • Kubaner är ganska hausse på NFT.

Miljardär Haj tank stjärna, Dallas Mavericks ägare och hög profil krypto fan Mark Cuban har investerat i en NFT dataggregatstjänsten kallade CryptoSlam genom sitt riskkapitalbolag Radical Investments.

CryptoSlam började livet 2018 i Austin, Texas, när digitala samlarobjekt Randy Wasinger lanserade sajten för att spåra Major League Baseball Champions samlarobjekt. Wasinger har sedan dess byggt webbplatsen till en av de största NFT-aggregerarna på webben och spårat handelsstatistik från över 50 olika NFT-projekt, inklusive NBA Top Shot, NFT fantasy-fotbollsspel Sorare och konstprojekt Cryptopunks.

I ett tillkännagivande den CryptoSlams Medium-sida, Sa kubanska CryptoSlam är ”branschledande inom spårning transaktioner för NFT, ”och att dess dominans” bara växer. ” Han tillade: ”Jag är glad att få vara en del av det fantastiska företaget Randy sätter ihop.”

En kort grundfärg på NFT

NFT, eller icke-fungibla tokens, är digitala samlarobjekt och konstverk som köps och säljs vidare blockkedjor, till största del Ethereum.

Den mest värdefulla NFT-token befallde ett pris på 69,3 miljoner dollar, även om alla Tom, Dick eller Harry kunde högerklicka på bilden och trycka på ”Spara som”. Varför? Blockchain lösningen är inte mindre mystifierande, men den är genial.

Kärnan i blockchain-teknik är en riktigt robust databas. För att ändra något värde i denna databas måste du kommandera 51% av nätverkets datorkraft. Med tanke på Ethereum är ett globalt nätverk som består av tusentals datorer är det i sig nästan omöjligt.

En NFT är en smart kontrakt på denna blockchain; specifikt en symbol som vanligtvis följer ERC-721 standard, en mall för regler som styr mynten av NFT på Ethereum. Smarta kontrakt är självförstärkande finansiella kontrakt. Här kommer språnget: tack vare blockchain kan du specificera bristen på vilken bild eller samlarobjekt du har gjort, oavsett om det är en unik, två av ett slag – vad du än önskar. Dessa NFT kan sedan handlas på auktionshus online, vanligtvis i utbyte mot Ethereum.

Så du köper inte den digitala bilden i all sin oändligt reproducerbara ära, inte heller rättigheterna till själva bilden; du köper bildens symbol, eller i huvudsak skryter rättigheter för dig att säga, ”Jag stödde den här artisten / NFT-skaparen genom att köpa deras verk och du kan se detta faktum att ägarskapet alltid präglas av Etherscan. Ha!”

Mark Cuban och NFT går långt tillbaka

Mark Cuban, både en kryptofan och ägare till ett basketlag, är mer hausse på NFT än de flesta.

CryptoSlam är inte Kubans första investering i NFT-världen. I slutet av mars tillkännagavs att han var en av flera bidragsgivare i en investeringsrunda på 9 miljoner dollar för NFT-marknaden SuperRare. Och tidigare denna månad avslöjade kubanska att han är det kastar sitt stöd bakom Niftys, en kommande sociala mediestart som syftar till att ansluta människor genom deras kärlek till NFT.

Du hörde det här först. Mark Cuban är galen på NFT.Source link