Mark Cuban kräver DeFi-reglering efter att Crypto-investeringar har gått noll

I går kväll sa miljardägare Mark Cuban att han ”drabbades” av en plötslig kollaps kryptovaluta som heter TITAN; symbolen kasta nästan 100% av sitt värde under några timmar.

Nu, efter att ha förlorat vad han karakteriseras som en ”liten” andel av sin portfölj, efterlyser han ökad reglering stallmynt—En undergrupp av kryptovalutor som är avsedda att hålla ett ”stabilt” värde kopplat till en viss fiatvaluta.

Titan var en del av Iron Finance, ett slags investeringsprojekt under rubriken DeFi, eller ”decentraliserad ekonomi.” Dessa är program som hanterar din krypto helt och hållet med kod, utan behov av medlare som banker eller investeringsförvaltare.

Men en av de trevliga sakerna med banker är att de är föremål för konsumentskyddslagar, vilket gör att dåliga aktörer gör att det inte finns något – det finns inga sådana regler för DeFi.

Inledningsvis ansågs kollapsen av TITAN vara ett resultat av en potentiell ”rug pull”, en typ av utgångsbedrägerier som är vanligt i DeFi där anonyma utvecklare stöter bort med användarnas medel. ”Lev och lär dig”, sa kubanska Avkryptera just då.

Iron Finance har sedan dess publicerat en post mortem av gårdagens händelser som hävdar att en ”bank run” på dess protokoll var att skylla: ”Vi trodde aldrig att det skulle hända, men det gjorde det bara. Vi upplevde bara världens första storskaliga kryptobank springa, ”läser inlägget.

Oavsett orsaken ledde det till att pengar tappades från ett investeringsprogram kring Iron Finance stablecoin, IRON, och priset på TITAN som sjönk från $ 65 till $ 0,00000003.

”I alla nya branscher finns det risker jag tar på mig med målet att inte bara försöka tjäna pengar utan också att lära sig”, skrev Cuban i ett e-postmeddelande till Bloomberg.

”Det bör finnas regler för att definiera vad ett stabilt mynt är och vilken säkerhet som är acceptabelt. Ska vi kräva 1 dollar i US-valuta för varje dollar eller definiera godtagbara säkerhetsalternativ, som oss statsskatter eller? [sic]”

Förra veckan skrev kuban nästan 3000 ord blogginlägg om hans engagemang med TITAN och Iron Finance med titeln ”Than lyser av avkastningsodling, likviditetsförsörjning och värdering av kryptoprojekt. ”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link