Mark Cuban Backed NFT Platform Mintable samlar in $ 13 miljoner

Mintables serie A-finansieringsrunda samlar in 13 miljoner dollar, med bland andra Ripple Labs och Metapurse.

Singapore-baserade icke-fungibla token (NFT) plattform Mintable har framgångsrikt samlat in 13 miljoner dollar i serie A-finansiering. Plattformen, som är en av Mark Cubans många kryptorelaterade investeringar, är utformad för prägling och handel med NFT. Mintable är byggt på Ethereum blockchain och ger också stöd för Zilliqa. Det erbjuder användarna gasfri prägling som gör det möjligt för skapare att utveckla NFT utan att den ekonomiska bördan står i vägen för många. Plattformen har präglat cirka 700,00 artiklar till salu, där de flesta säljer för mellan $ 10 000 och $ 50 000. Några exklusiva NFT: er har gått i intervallet 500 000 dollar med Mintables största försäljning hittills på 2 miljoner dollar.

Fonder som ska användas för skalningsoperationer

De medel som samlas in i serie A-rundan kommer att användas för att utveckla nya produkter och underlätta processen för att köpa och sälja NFT. Målet är att göra NFT till en mer välsmakande investering för allmänheten.

Genom att förenkla inköpsprocessen för NFT, hoppas Mintable att få dem in i vardagen. VD och grundare av Mintable Zach Burks sa ”Eftersom tekniken fortsätter att mogna och utrymmet snabbt utvecklas är detta en kritisk milstolpe för Mintable och vi är tacksamma för stödet från våra investerare som har samma delade tro på de många möjligheter som NFTs kan ta med vanliga användare. ”

Mintable vill inte bara utvidga sin räckvidd till den vanliga marknaden utan också utöka sitt nuvarande team med 14 anställda till mer än 30 i slutet av 2021.

Rundan deltog från ett antal företag inklusive Animoca Brands, Metapure och Ripple. Enskilda investeringar kom från Doug, Jon Oringer och John Kim. Ett uttalande från Ripple om partnerskapet sa ”När tokenization startar i mainstream, tror vi att möjligheten att digitalt signera en tillgång, sälja den i en blockchain och få verkliga intäkter från den efterföljande försäljningen kommer att skapa en tipppunkt för en utbredd kryptoadoption.”

Denna finansieringsserie är den senaste i Mintables 2021-vinster och ser mer stöd från högt profilerade investerare. Tidigare i år investerades Mintable i av stora namn som Mark Cuban och Guy Oseary. Sound Ventures, som ägs av Ashton Kutcher, TIME Ventures, Crypto.com och LongHas Ventures är bland några av de andra investerare som Mintable har tagit fram 2021.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link