Marathon Digitals senaste uppdatering föreslår Uptick i US BTC Mining

En av Nordamerikas största gruvverksamheter inom bitcoin (BTC) producerade 265,6 nya präglade bitcoins förra månaden, avslöjade en företagsuppdatering.

Marathon Digital, baserat i Montana, publicerade en uppdatering av produktions- och gruvarbeten för juni 2021, som visade betydande framsteg i BTC-produktion från, inte bara maj, men hela året hittills.

Ett företags pressmeddelande avslöjade att Maratons gruvflotta har hittills producerat cirka 846 nyligen präglade bitcoins 2021. 265,6 av dem producerades i juni, vilket visar en lätt tillväxt från 226,6 som producerades i maj och en kraftig ökning från 50,4 som producerades i januari. Förra månads produktion ger Marathons totala BTC-innehav upp till cirka 5784. Detta inkluderar de 4 812 som företaget köpte i början av året.

Dessutom rapporterade Marathon att de hade slutfört byggandet av containrarna där de tänker basera mer än hälften av sina gruvutrustningar. Dessa containrar kommer att placeras vid deras anläggning i Hardin, MT. Med nya gruvarbetare installerade dagligen lade Marathon ytterligare 1 740 gruvarbetare till sin flotta på cirka 17 655 personer.

Enligt utgåvan förväntar sig företaget att uppskalda sin verksamhet under juli, augusti och september; installera ytterligare 12 000 gruvarbetare under de tre månaderna. Därefter är de återstående 73 000 gruvarbetarna på väg till en ny anläggning på 300 megawatt baserat i Texas.

Vad betyder detta för gruvdrift i USA?

Dessa resultat och Marathon Digitals ambitioner antyder utan tvekan en höjning av gruvbelöningar för USA-baserade verksamheter. En uptick som har uppstått mitt i det pågående förbudet mot kryptogruva i Kina, som tvingade många gruvarbetare att skicka sina riggar utomlands. USA har visat sig vara ett populärt resmål med många fördrivna gruvarbetare som flyttar sin verksamhet till Texas.

Förbudet i Kina har också resulterat i en fortsatt nedåtgående trend i BTC-gruvhashastigheten. En nedgång som amerikanska gruvföretag skulle kunna dra nytta av.

Rapporterad den 3 juli som den största nedåtgående justeringen i historien, sjönk BTC: s gruvsvårighet nyligen med 28%. Enligt rapporter lämnar denna nedgång hashhastigheten på sin lägsta punkt på 19 månader.

VDar och politiker diskuterar kryptogruva

Miljöpåverkan av kryptogruva, särskilt BTC, har varit föremål för pågående debatt i år mitt i Kina-förbudet. Vissa länder har följt med Kina på olika punkter, till exempel Iran.

Andra har dock kommit ut till stöd för BTC. Senast Cynthia Lummis, för närvarande den amerikanska senatorn från Wyoming. På CNBC: s Financial Advisor Summit citerade hon forskning från University of Cambridge som föreslog att BTC-gruvdrift använder cirka 40% förnybar energi. Medan “… i ekonomin som inte är bitcoin är det bara 12%”

Hon fortsatte med att säga:

”Det händer mycket innovation bakom kulisserna. Så jag skulle säga, döm inte bitcoinbrytning som en energibus. Det pågår många saker som bevisar något annat. ”

Senator Lummis tog senare till Twitter för att uppmuntra gruvarbetare att starta sin verksamhet i Wyoming.

VDar som Valkyrie Investments Leah Wald har också kommenterat effekterna av Kina-förbudet mot kryptogruva. Wald framträdde på Bloomberg Technology och diskuterade gruvutrustningar som flyttade till USA och sa:

”Frågan är, hur kommer det [the relocation] påverka priset när de återställs online? När de är på en ny plats? […] Jag tror att det kommer att bli ett mycket positivt beslut. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link