Människor borde äga en liten andel i Bitcoin, säger Scaramucci

SkyBridge Capital-grundare Anthony Scaramucci har avslöjat att han anser att människor borde äga åtminstone en liten mängd Bitcoin (BTC).

Enligt rapporter sa finansmannen, som fungerade som Vita husets kommunikationschef i tio dagar tillbaka 2017, att han råder sina kunder att äga mellan 1 och 3% i kryptovalutan. Medan han är snabb att säga att han inte rekommenderar att äga hela sin nettovärde i BTC, råder han dem att inte missa.

Tuffa tider för BTC

Scaramucci har alltid varit en förespråkare för BTC. Hans företag, det globala värdepappersföretaget SkyBridge Capital, har en fond i kryptovalutan. Men investeringsrådgivarens senaste röststöd har kommit i en tid av kamp för BTC. Det kan fortfarande vara världens ledande kryptovaluta med börsvärde, men 2021 visar sig vara svårt för BTC.

Samtidigt som den slog sin rekordhöga rekord i april har den sedan kämpat för att återfå den typen av fart och svävar över 50 000 dollar sedan dess. Dessutom uppgav rapporter den här veckan att Bitcoin-dominansgraden (BTCD) har sjunkit till den lägsta sedan 2018.

Frågor har inte förbättrats med Elon Musk som meddelade den 12 maj att hans företag Tesla inte längre skulle acceptera betalningar som gjorts i BTC. Teknikmogulen, vars närvaro på sociala medier har fått kändis i år för att höja priset på Dogecoin (DOGE), avslöjade att hans beslut var mot bakgrund av energianvändningen i samband med BTC var skadlig för miljön.

Dessutom har detta år sett BTC: s konkurrens verkligen stiga till följd av att altcoins fångst i pris. Ether (ETH), för en, har stigit med över 450% i år hittills och överträffat Visa när det gäller marknadsvärde. Ovan nämnda DOGE har också haft astronomisk tillväxt. Enligt uppgifter har den ökat nästan 20 000% det senaste året. Det rankas för närvarande den 5: e mest värdefulla kryptovalutan efter marknadsvärde.

Optimism och stöd

Trots ökningen av altcoins är Scaramucci fortfarande optimistisk att oddsen är till BTCs fördel. Han kallade det ”apex-rovdjuret” för digitala valutor. Under tiden sa han att DOGE är för långt utanför skalan för sin kundkrets.

Han är inte den enda som ger stöd för BTC den här veckan. För en, Jack Dorsey, grundare av Twitter och Square. han gav ut en Tweet den 14 maj och säger att BTC ändrar allt till det bättre. ”Vi kommer alltid att arbeta för att göra bitcoin bättre.”

Detta var som svar på Squares finansdirektör Amrita Ahuja, som hävdade in en egen Tweet att Squares BTC-strategi inte hade förändrats.

Ahuja uttalade ”Vi är djupt engagerade i denna gemenskap, inklusive att arbeta för en grönare framtid genom vårt Bitcoin Clean Energy Initiative.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.





Source link