Manchester City samarbetar med NEM för att släppa NFT-samlingen

Manchester City, regerande EFL Cup-mästare, har meddelat sina planer på att släppa en icke-fungibel token (NFT) -samling för att fira titelns seger.

Engelska Premier League Manchester City-klubben har gått med i NFT-mani med hjälp av Riyad Mahrez och Sir Kenny Dalglish. Manchester City kommer efter en historisk fjärde EFL Cup-seger på lika många år, plus en Premier League-seger, och har valt att fira minnet med en samling NFT.

Samlingen ”1” består av en serie digitala konstverk som kommer att lanseras på MakersPlace. En del av intäkterna kommer att doneras till staden i gemenskapens välgörenhetsorganisation. Mahrez och Dalglish har tillsammans med klubben också samarbetat med NEM Group för att skapa samlingen, med Dalglish som säger:

”NFTs ger fansen chansen att samla unika ögonblick från deras favoritspelares karriär och ge idrottare ett helt nytt sätt att belöna sina mest hängivna supportrar.”

Drivs av NEM blockchain

Spelarparet samarbetar inte bara för detta projekt utan arbetar också tillsammans med NEM Group för att skapa sina egna digitala memorabilia-NFT. Samlingarna kommer att innehålla digital konst som firar ögonblick i de två spelarnas karriärer och drivs av NEM-blockchain.

Meddelandet kommer i kölvattnet av NEMs symbollansering, en plattform för anpassad hantering och handel med säkerhetstoken. Symbolplattformen är en nästa generations blockkedja av företagsklass som varit under utveckling de senaste fyra åren fram till lanseringen i mars.

Nätverket använder en proof-of-stake konsensusmekanism och möjliggör skapandet av specialiserade digitala tillgångar. Var och en har konfigurerbara egenskaper som kan fungera som säkerhetstoken. Plattformen kommer från samma team som skapade NEM NIS1 och är en avancerad utveckling av NEM-blockchain.

NFT i sport får dragkraft

Dalglish är enligt uppgift den mest framgångsrika och älskade spelaren i Liverpools historia. Han fick sådana utmärkelser genom att vinna Euro Cup två gånger som spelare och en gång som manager 1985. Legenden vann också Årets manager tre gånger i sin tränarkarriär.

Med honom följer den algeriska superstjärnan och nuvarande spelare Mahrez. Mahrez utnämndes till ”Årets afrikanska fotbollsspelare” 2016 och var en kopplingsmedlem i EFL-Cup-vinnarna 2020/2021 och gjorde en trio mål i semifinalmatchen mot Paris-Sait Germain.

Tillkännagivandena från både laget och dess spelare kommer i en tid där sport och NFT får mycket dragkraft tillsammans. Speciellt i fotbollens värld. Tvärs över dammen hoppar Major League Soccer också in i NFT-världen för första gången. Fyra artister som representerar Portland Timbers, LA Galaxy, Seattle Sounders och Atlanta United kommer var och en att skapa konst för auktion på Bitski.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link