Man använde Coinbase för att betala Hitman i Bitcoin för Wife’s Murder, säger FBI

[ad_1]

I korthet

  • Coinbase-poster gav FBI den misstänktes foto- och internetadress.
  • Hitman som fick Bitcoin är fortfarande okänd.

En chillande mordplott visar det medan Bitcoin kan användas för att finansiera avskyvärda brott, det kan också ångra brottslingar som inte förstår hur det fungerar.

Tomten i fråga involverar en man från Tennessee, Nelson Replogle, som påstås ha betalat en hitman som han hittade på en webbplats för mord för uthyrning för att döda sin fru Ann. Enligt FBIs specialagent Clay Anderson skickade Replogle den blivande mördaren Bitcoin tillsammans med en beskrivning av sin frus bil och en tid då hon skulle ta sitt husdjur till veterinären.

Agent Anderson fick ordet med planen, som anges i denna domstolsanmälan, från sheriffen i Knoxville, TN, som berättade för honom om det efter att ha fått ett tips från personal vid British Broadcasting Corporation (BBC). FBI-agenten varnade sedan Ann Replogle och hennes man, som hävdade att han inte kunde tänka på någon som ville skada henne.

FBI-agenten tryckte sedan på BBC-personalen – han säger inte hur BBC fick veta om handlingen – som sedan gav ytterligare information, inklusive adressen till Bitcoin plånbok som fick betalningen för mord för uthyrning. Anderson vände sig sedan till experter vid FBI Cyber ​​Task Force som hjälpte till att öppna upp ärendet genom att analysera Bitcoin blockchain.

”FBI-huvudkontoret tillhandahöll blockchain-analys av transaktionen och kunde avgöra att blockchain-plånböckerna som användes för att betala var Coinbase plånböcker, säger Anderson.

FBI utfärdade sedan en stämning till Coinbase för information om plånböckerna i fråga. Företaget gav sedan ett omedelbart svar med tanke på ”hot mot livet” – ett svar som inte bara innehöll plånbokens transaktionshistorik utan även Replogles namn och foton som han använt för att registrera sig för tjänsten.

FBI erhöll inte bara dessa uppgifter från Coinbase utan också den internetadress som Replogle hade använt för att ansluta vid tidpunkten för överföringarna. Med hjälp av den informationen utfärdade byrån i sin tur en stämning till internetleverantören AT&T, som bekräftade att anslutningen hade kommit från Replogles hem.

Informationen från Coinbase avslöjade också namnet på banken Replogle hade kopplat till hans konto. Banken bekräftade att Replogle hade använt sitt personliga sparkonto för att finansiera Bitcoin-inköpen till hitman.

FBI har dock inte kunnat identifiera hitman ännu. Anledningen är nästan säkert för att hitman inte använde en kommersiell tjänst som Coinbase, som måste följa kunskapslagen, för Bitcoin-transaktionerna utan istället förlitade sig på sin egen personliga plånbok – en som inte avslöjade någon information om hans identitet.

Fallet understryker hur Bitcoin kan användas i stort sett anonymt, men blockchain kommer ändå att avslöja varje transaktion som sker i nätverket. Det avslöjar också hur påstådda brottslingar som Replogle som använder en tjänst som Coinbase för onödiga aktiviteter riskerar att leda brottsbekämpning direkt till sin ytterdörr.

Under tiden lämnar brottsbekämpning ett allt större antal förfrågningar till Coinbase. Enligt företagets senaste transparensrapport ökade sådana förfrågningar med 17% bara de senaste sex månaderna och uppgick till mer än 4000 under det senaste året.

[ad_2]

Source link