MakerDAO presenterar skalning och strategi för flerkedjestrategi

Det största decentraliserade finansieringsprotokollet (DeFi), MakerDAO, har avslöjat sina skalningsstrategier för att gå framåt i en flerkedjig miljö.

I ett långt inlägg på MakerDAOs styrningsforum den 27 maj redogjorde en protokollkärntekniker för det aktuella läget för Layer 2 och ekosystem med flera kedjor. I slutet av det lyfte DeFi-utlåningsplattformen fram sina potentiella planer för att gå framåt i detta snabbt föränderliga landskap.

Syftet med inlägget var att engagera sig i det bredare samhället om det specifika ämnet, samla feedback om de olika möjligheterna och:

”Anpassa tekniska resurser och utvecklingsresurser för att komma överens om en strategi för hur MakerDAO ska omfamna detta nya och komplexa landskap.”

Skalning är viktigt

Det fanns mycket djupgående information om nuvarande skalnings- och kryptobrygglösningar, men det betonade behovet av att expandera från Ethereum, som är den nuvarande standarden:

”Ethereum kommer sannolikt att bli ett globalt avvecklingslager (tänk på det som kryptomanhatten), i detta sammanhang är det orimligt att anta att alla kommer att passa in i en enda” stad ”där fastighetspriserna skjuter i höjden.”

Det tillade att istället kommer människor med växande DeFi-behov att etablera nya, blomstrande samhällen genom att skapa sina egna ”öar”.

Det hävdar att MakerDAO är unikt positionerat för att dra nytta av det växande ekosystemet eftersom det kan ge billig tillgång till DAI på samlade och sidokedjor för användare som för närvarande prissätts från Ethereum på grund av höga gaspriser.

I mars tillkännagav protokollet att en Optimism-Dai-bro möjliggör snabba uttag genom att låsa Layer 1 Dai för att mynta Layer 2 Dai, samt låta stablecoin brännas i utbyte mot nästan omedelbar tillgång till L1 Dai.

MakerDAO färdplan

Den föreslagna färdplanen för samhällsdiskussion inkluderar utformningen av en plan för prägling av DAI på L2 samtidigt som alla spårade DAI i L1-baskontraktet fortfarande spåras.

Färdplanen för lanseringen av Optimism förväntas inte möjliggöra snabba L2-transaktioner förrän Q3 eller Q4, men den är under utveckling just nu. Maker överväger också Arbitrum, som planerar att lansera sin Layer 2 Optimism-mainnet den 28 maj.

Igår rapporterade BeInCrypto att Uniswap förberedde sig för att distribuera på Arbitrum för Layer 2-skalning.

Maker tillade att de skulle fortsätta arbeta med L2-lösningsleverantören Starkware och zkSync för att ”skapa specifika färdplaner som syftar till att göra DAI tillgängligt i dessa kedjor på ett sätt som möjliggör direkt prägling av DAI där i framtiden.”

Den utforskar också andra lösningar för säljbarhet som Polygon, Klaytn, Avalanche och Binance Smart Chain (BSC) men varnade för att ”med tanke på deras mycket svagare säkerhet” ärver de inte Ethereums baslagersäkerhet som L2-samlingar.

Vid tidpunkten för pressen handlade MKR till 3 590 dollar, en ökning med 32% sedan dess öppning varje vecka.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link