Major League Soccer lanserar sina första NFT

I korthet

  • Major League Soccer hoppar på NFT-vagnen.
  • Fyra NFT-konstverk kommer att skapas och auktioneras på fredag ​​inför helgens sammandrabbningar mellan fyra av de största MLS-lagen.

NBA har gjort det NFT: ergenom sitt partnerskap med NBA Top Shots. MLB har gjort dem genom officiellt licensierade Topps NFT-kort. Ett växande antal NFL-spelare har gjort dem, men NFL har hållit på officiella ligagodkända NFT.

Nu går MLS till NFT.

Den bästa amerikanska fotbollsligan tillkännagavs på torsdag att den kommer att lansera en samling av fyra NFT-konstverk relaterade till två stora spel som kommer upp i helgen: Portland Timbers vs LA Galaxy på lördag kl 18:30 EST (sänds på ABC) och Seattle Sounders vs. Atlanta United på söndag kl 16:30 EST (Fox).

NFT-konsten kommer att skapas live av fyra gatukonstnärer, en som representerar varje MLS-grupp, på fredag ​​klockan 18 EST i en timmes “stridsserie” strömmad på Bitski, den plats där NFT: erna kommer att säljas. Artisterna är Mighty Short (Timbers), Aaron Kai (Galaxy), Kyler Martz (Sounders) och Paper Frank (United). Live-striden kommer att ha en “tillhörande ljudupplevelse” på klubbhuset.

Det här är första gången MLS släpper liga-godkända NFT. Förra året skapade Sorare Ethereum-baserade tokens som representerade MLS-spelare, men genom ett partnerskap med MLS Players Association, inte ligan.

NFT: er eller icke-fungibla tokens är sannolikt unika blockchain-baserade digitala tokens som representerar äganderätt kopplade till digitala eller fysiska tillgångar. Och MLS övervakar tydligt oro över NFT och miljön. (Bekymmerna hänför sig till energianvändningen av myntmynt på Ethereum blockchain, som använder en Proof of Work-konsensusmetod precis som Bitcoin, men håller på att flytta till en Proof of Stake-modell som inte kommer att använda nästan lika mycket energi .) Liga säger a en del av intäkterna kommer att användas för att kompensera för koldioxidutsläpp, vilket gör samarbetet helt koldioxidneutralt. MLS arbetar med Aerial.is för att kompensera för miljöpåverkan.

“Den speciella NFT-konstsamlingen är den senaste utvecklingen av Major League Soccers engagemang för att fira kreativiteten i vår sport och tillåtelsen att koppla fotboll med progressiva och spännande konstupplevelser”, säger Chris Schlosser, MLS SVP för media, i ett pressmeddelande. “Kampen för levande konst, plus den moderna utseendet på en matchup-affisch, hjälper till att skapa ett kulturellt ögonblick som firar vår liga och de två stora MLS-matcherna i helgen.”

MLS kommer också att ge fans en chans att köpa matchande affisch-NFTs i begränsad upplaga. Under båda helgens spel kommer det att finnas ett fönster för att köpa ett obegränsat utbud av virtuella affischer. Dessa bitar har redan skapats av de fyra artisterna separat från fredagens “strid” och är utformade för att ge fansen en chans att äga en bit av “MLS möter gatukonsthistoria.”

Fans kan köpa NFT med kreditkort eller Ethereum.Source link