Lloyds nu accepterar kryptobetalningar på auktioner

Lloyds auktionshus i Australien tar nu emot betalning i kryptovalutor, inklusive de för dyra superbilar.

Lloyd’s meddelade att de kommer att acceptera bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor som betalning i sina auktioner, från brödrostar till klassiska bilar. Dessa inkluderar en V8-driven HSV GTSR W1 Maloo och en Holden med en 1977 Holden Torana A9X. Medan auktionshuset accepterar krypto kan säljare välja att få betalt i digitala valutor eller australiska dollar.

Lee Hames, operativ chef för Lloyds Auctions, säger att många redan har tagit upp för att erbjuda att betala i krypto. “Inom några timmar efter att erbjuda kryptovaluta som betalningsalternativ betalades en specialbyggd husvagn på 100 000 dollar helt av krypto”, sa Haynes. “Sedan dess har vi haft en hel del intresse för våra kommande auktioner av klassiska bilar och jordmaskiner,” tillade han.

Lloyds är dock inte det första företaget i Australien som accepterar kryptovalutor som betalning för bilar. Australiskt begagnat fordon CarBuyers accepterar också bitcoin som betalning för sina fordon.

Betalningar i kryptovalutor expanderar

Under tiden, förutom att sälja fordon, har andra framstående auktionshus gått in i kryptosfären. Tidigare i år blev det brittiska auktionshuset Christie’s ett av de första auktionshusen som accepterade kryptovalutor som betalning. Faktum är att det gjorde det samtidigt som det uppnådde en ny milstolpe med kryptovalutor.

I mars sålde Christie’s ett icke-fungibelt token (NFT) konstverk av den digitala konstnären Beeple för 69 miljoner dollar som betalades med Ethereum. Även om det är den dyraste NFT som sålts hittills har det också skapat ett prejudikat för legitimiteten för NFT som konst.

Det rivaliserande auktionshuset Sotheby’s har också följt efter och accepterat kryptovalutor som betalning. Förra månaden meddelade Sotheby’s att de accepterat kryptovaluta som betalning för Banksys “Love is in the Air.” Trots att de förklarade att de skulle acceptera bitcoin och Ethereum avslöjade auktionshuset inte vilken kryptovaluta som användes i transaktionen. Även om det i detta fall sålda konstverk var fysiskt och inte digitalt var Sotheby’s värd för sin första NFT-auktion i mars.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link