Launch X stänger finansieringsrundan för Binance Smart Chain Cross-Chain Launchpad

Decentraliserat finansieringsprotokoll (DeFi) -protokoll Launch X har precis avslutat en finansieringsrunda som leds av Marshland Capital, Magnus Capital och Valaren Ventures.

Enligt ett blogginlägg den 24 april samlade Launch X in 600 000 dollar i en finansieringsrunda för att lansera en flerkedjig plattform för startups i Binance Smart Chain.

Ett antal andra riskkapitalföretag bidrog också till finansieringen. Dessa inkluderar Moonrock Capital, Ascensive Assets, Morningstar Ventures, Genblock Capital, Raptor Capital, Moonwhale Ventures, AU21 Capital, x21 Digital, DWeb3 och Vendetta Capital.

Marshland Capitals David Marshall kommenterade:

”Launch X representerar en verklig möjlighet att skapa ett paradigmskifte i rättvisa och transparenta offentliga lanseringar. Med visionen om plattformsförteckningar över flera kedjor, integrerad satsning och NFT-erbjudanden erbjuder detta verkligen något mycket spännande. ”

Samla in pengar på BSC

Launch X gör det möjligt för startups att skaffa kapital över flera blockkedjor men kommer att fokusera på Binance Smart Chain-ekonomin. Launch X har planerat sitt första DEX-erbjudande (IDO) till början av maj 2021.

Protokollet kommer att börja med att stödja bara Ethereum och Binance Smart Chain, som nådde 9 miljoner transaktioner per dag förra veckan. Det planerar att lägga till Polkadot och Solana senare under året. Finansieringen kommer att kanaliseras till plattformsutveckling och slutförande av Launchpad där nya projekt kan gå med och registrera sig för finansiering.

Plattformen kommer att fokusera på utfärdande av tokens, syntetisk satsning i flera kedjor och interoperabilitet för DeFi-startups.

”Launch X-styrningsmodellen möjliggör en transparent och rättvis noteringsprocess, inriktad på innovativa projekt med starka framtidsutsikter och robusta team,”

En bekant idé

Plattformen låter mycket som den som Binance redan driver. Kryptobörsen har sin egen Launchpool där den främjar BSC-baserade projekt genom att tillhandahålla tidsbegränsade avkastningsgårdar för likviditet.

Det driver för närvarande avkastningsgårdar för en simulerad NFT-ekonomitoken som heter TLM. Hittills har den samlat 890 miljoner i BUSD-poolen och nästan 12 miljoner i BNB-insats. Binance har tidigare lanserat lantbruksincitament för ALICE-, LIT-, DODO- och BTCST-projekt.

Binance har också en Launchpad som marknadsför och säljer tokens för BSC-smaksatta projekt. Det pluggar för närvarande BAR-tokens för Barcelonas fotbollsklubb. Dessa tokens kommer att säljas till BNB-spelare för en rabatt. I skrivande stund har 5,3 miljoner BNB till ett värde av cirka 2,8 miljarder dollar redan satts in i det senaste Launchpad-projektet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link