Landon Cassill blir den första NASCAR-drivrutinen som betalas helt i Crypto

Genom ett sponsoravtal med Voyager blir Landon Cassill den första NASCAR-föraren som betalas helt i kryptovaluta för 19 tävlingar.

Helgens NASCAR-tävling på Nashville Superspeedway kommer att markera en första i sporten. Enligt Associated Press kommer Landon Cassill att få hela sin lön för NASCAR Cup Series-loppet i Nashville i Litecoin och andra krypton. Cassill tecknade ett nytt avtal med kryptomäklarplattformen Voyager för ett 19-ras sponsringsavtal för Xfinity-serien.

Voyager betalar alla Cassills intäkter och / eller vinster på hans begäran. Cassill har varit involverad i kryptoinvesteringar i flera år enligt Voyager VD Steve Ehrich. De två träffades på en kryptokonferens för ett par år sedan. Cassill talade på en panel vid konferensen och lade upp sin sponsringsidé. Föraren har investerat i kryptos i ett antal år och har sett tillräckligt med vinster för att motivera den unika sponsringsavtalet. “Landon Cassills fokus och beslutsamhet på banan översätts till allt han gör”, säger Ehrich.

Voyager VD uppgav vidare att “Landon delar också vår vision av utbredd kryptoadoption, och vi är stolta över att vara det första företaget som säkrar ett primärt NASCAR-sponsring helt med krypto.”

Full lön i BTC och LTC

Cassill uppgav att hans sponsring med Voyager betalar den vanliga sponsringsgraden med den enda skillnaden är hur medlen fördelas. Betalningarna kommer i form av en digital tillgångsportfölj som inkluderar Litecoin och Bitcoin. “Jag kan byta ut det direkt innan marknaden förändras eller hänga på det när marknaden går upp eller går ner, hugger ut lite, betalar mina räkningar med det och håller resten,” sa Cassill.

Cassill tillägger att han inte är den enda föraren i NASCAR som är i krypto men hävdar att han är veteran i gruppen.

Motorsport tävlar mot att anta kryptovaluta

Kryptovalutamarknaden och sport har arbetat tillsammans i flera år men motorsport är lite sent för festen. Tävlingsvärlden gjorde dock en spektakulär entré. Bitcoin hade en stor debut på Indianapolis 500 som Rinus VeeKays primära sponsor. En vecka senare sågs racingteamet vid en Bitcoin-konferens i Miami.

Ett annat projekt är de racing-NFT: er som lag som Aston Martin och McLaren har skapat för Formel 1-fans. McLaren-nyheterna var bara meddelade i morse och får dem att samarbeta med Tezos som tekniska partners.

McLaren planerar att använda Tezos energieffektiva och anpassningsbara nätverk för att utveckla en NFT-samling som täcker F1, INDYCAR och eSports racing. Under tiden lanserar Aston Martin fan-tokens tillsammans med Alfa Romeo för Formel 1-fans på Socios-appen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link