Länder antar Bitcoin som säkring mot inflation och hotar guld som värdeförråd

En ny rapport antyder att ökningen av speciellt krypto och bitcoin kan påverka guldpriserna. Leds av en stark icke-fungibel token (NFT) -marknad under första kvartalet 2021.

NFT-marknaden leder tillväxt 2021

Icke-fungibla tokens, eller NFT, har tagit den digitala valutan med storm de senaste månaderna. Så mycket att en ny rapport som publicerades av online-mäklaren eToro antyder att bitcoin har potential att destabilisera guldmarknadsmarknaden.

Rapporten gjorde en översikt över huvudförflyttarna på kryptomarknaden under första kvartalet 2021 och fann att NFT: er dominerade landskapet. Detta står i skarp kontrast till inte bara fjärde kvartalet 2020 utan också de flesta kvartal i det senaste minnet. Detta beror på att bitcoin tidigare har varit den drivande faktorn och ansiktet för digitala valutor.

NFT-vurken visar hur stor påverkan krypto har och dess förmåga att utvecklas och utöka en spinnhastighet. De unika digitala tillgångarna som konst och musik kan inte bara påverka ekonomin utan också samhället. Detta skifte kommer uppenbarligen att fortsätta när vårt samhälle flyttar mer och mer av sitt liv in i det digitala området.

Kryptomarknaden ökade i NFT-popularitet, med digital konst som hämtade priser i tiotals miljoner och till och med memes som säljs i de höga sex siffrorna.

Venezuelaner antar bitcoin för att slå inflationen

Vägen för bitcoin att stiga till nivåerna av guld kommer att ledas av vissa befolknings behov av ekonomisk säkerhet. Venezuela har till exempel lider av en förlängd finansiell kris under en längre tid. Fler och fler venezuelaner har inte bara flyttat sina bolivares till dollar utan också till bitcoin.

Ekonom Asdrúbal Oliveros från Caracas-baserade konsultföretag Ecoanalítica sa ”Många venezuelaner använder bitcoin för att konvertera sina bolivar, som devalveras av hyperinflation, för att behålla något av värde.”

Trots att guld gav 10.700% avkastning i bolivar kunde inte ädelmetallen hålla jämna steg med den svimlande inflationstakten. När de två faktorerna kombineras slutade venezuelanerna med en realavkastning på -60%.

På grund av denna alltför stora inflation kontrollerar den venezuelanska regeringen minimilönen och priset på mat. Efter att livsmedelsbristen blev mer av ett problem, fastställde regeringen priskontroller på livsmedelsförnödenheter som ägg och kött.

Men på grund av inflationstakten kostar dessa nödvändigheter mer än minimilönen. Under tiden bestämde andra venezuelaner att övergå till bitcoin som ett sätt att säkerställa suveränitet över deras ekonomi.

Nigeria är ett annat land vars inflation gör det perfekt för kryptovaluta att hitta ett hem. Med en inflation på nästan 20% per år sedan 70-talet och en total inflation på 80 000% blev Nigeria en stor aktör i Afrikas kryptoscen.

Vid en offentlig utfrågning förklarade senator Sani Musa att ”Cryptocurrency har blivit en världsomspännande transaktion där du inte ens kan identifiera vem som äger vad. Tekniken är så stark att jag inte ser vilken typ av reglering vi kan göra. Bitcoin har gjort vår valuta nästan värdelös eller värdelös. ”

Huruvida en problematisk inflationsspiral kan utvecklas någon annanstans är inte helt klart. Rapporten hävdar dock att faktorer som rally i S&P 500, ökad penningmängd och potentialen för tillgångsbubblor kan vara viktiga faktorer i framtiden.

Bitcoin kommer sannolikt inte att ersätta den amerikanska dollarn. Det är dock klart att potentialen att störa andra traditionella tillgångar är mycket möjlig.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link