Läckt NVIDIA Hash-frekvens för kommande GPU-gnistorfrågor

Nya läckor kring lanseringen av NVIDIA: s kommande GeForce RTX 3080 Ti-grafikkort verkar avskräcka rykten om inbyggda anti-mining-åtgärder.

Skärmdumpar som förvärvats av teknikwebbplatsen Videocardz.com visar vad som verkar vara ett test för att mäta kortets hashhastighet för gruvetereum (ETH), som klockades till 118,9 Mh / s.

Webbplatsen noterade dock att detta också var ”efter optimeringar” och innehöll en glimt av gruveffektiviteten ”utan någon begränsare implementerad.”

Läckan följer de senaste rykten

Den senaste läckan följer rykten den här veckan som föreslog att företaget ville använda ett tillvägagångssätt som liknar dess anti-mining-strategi för RTX 3060-kortet.

Enheten, som släpptes i februari, hade sin hashhastighet halverad i ett försök att avskräcka gruvarbetare från att köpa den och öppna fältet för spelare istället.

Men drygt en månad efter lanseringen kunde gruvarbetare navigera runt begränsarens algoritm, vilket gjorde den till stor del ineffektiv mot gruvdrift. Och det är oklart hur NVIDIA vill anpassa sig till de problem som exponeras på kortet med sin senaste version.

Men lanseringen av begränsaren sammanföll också med lanseringen av NVIDIA: s Crypto Mining Processor eller CMP-serie, utformad speciellt med professionella gruvarbetare i åtanke.

Produkterna på den linjen hade många viktiga delar borttagna från den traditionella GPU som skärmportarna för att ge mer utrymme för luftflöde. Justeringar gjordes också till element som frekvens och toppkärnspänning, vilka båda minskades för att höja hashfrekvensen för korten.

Bättre effektivitet?

Företagets division som stöder kryptogruva har redan prognostiserat en försäljning på 150 miljoner dollar för första kvartalet – nästan tre gånger större än företagets tidigare uppskattning.

Om de senaste läckorna bekräftas skulle GeForce 3080 Ti vara cirka 22% effektivare än 3080-kortet, som hade en hashfrekvens på 97 Mh / s, vilket gör den kommande GPU till ett potentiellt attraktivt alternativ för gruvarbetare.

NVIDIA har också ännu inte meddelat om de kommer att eftermontera sina äldre kort med den ryktade anti-mining-begränsaren.

Det officiella utgivningsdatumet för 3080 Ti-kortet har inte meddelats, men rapporterna tyder på att det kan träffa marknader redan i maj.

Detta följer flera förseningar, eftersom NVIDIA också har skakats av en global chipbrist under pandemin, vilket har drivit upp priserna för både komponenterna och de produkter de är inrymda i.

Företaget har redan meddelat att dess lager kommer att ”förbli magra under hela Q1”, med RTX 30-serien som bär bördan av den bristen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link