Kurt Cobains sista Nirvana Photoshoot släpps som NFT

I korthet

  • Rockbandet Nirvanas sista fotografering innan Kurt Cobains död kommer att släppas som en NFT-samling.
  • Samlingen innehåller en komplett uppsättning med en enda upplaga på 104 bilder till ett startbud på 27,27 ETH.

Fans av det legendariska grungrockbandet Nirvana och dess ikoniska, sena frontman Kurt Cobain kan ta en digital historia nästa vecka när fotografen Jesse Frohman släpper bilder från bandets påstådda sista officiella fotografering som icke-fungibla tokens (NFT: er).

Dubbade ”Den senaste sessionen” bilderna togs 1993, ungefär sex månader innan sångaren tog sitt eget liv i början av 1994. Själva bilderna har sett mycket under årtionden sedan, med Cobain som bär vitramade solglasögon, en leopardtrycksrock och trapperhatt , med några bilder med hans bandkamrater Dave Grohl och Krist Novoselic.

En NFT är som en handling av ägande till ett digitalt objekt, vare sig det är ett stillfoto, videoklipp, tweet eller något annat, och det kan verifieras via blockchain-teknik. Detta gör det möjligt för skapare att sälja bevisligen knappa digitala artiklar med begränsad upplaga. NFT: er har exploderat i popularitet hittills 2021 och överträffat 1,5 miljarder dollar i transaktionsvolym under de första tre månaderna, enligt DappRadar. Kryptokonstnären Beeple sålde ett enda NFT-konstverk för 69,3 miljoner dollar via Christies auktion i mars, där man satt rekord som ännu inte har överträffats.

Cobain NFT-samlingen är tillgänglig för köp den 3 maj och är rubriken i en enda utgåva ”The Last Session” komplett samling, som innehåller en bunt med 104 bilder inklusive polaroid, uttag och aldrig tidigare sett bilder. Startbudet är 27,27 ETH (mer än 74 000 $, till dagens priser). Du kan se alla bilder på projektets webbplats, men endast den vinnande budgivaren får versionerna med hög upplösning.

Dessutom inkluderar försäljningen 10 “Nevermind” NFT-utgåvor, var och en en montage med fyra bilder med distinkt färgning, var och en börjar vid 2,7 ETH (cirka 7 360 dollar). Det kommer också att finnas 100 “In Utero” NFT som spänner över 20 olika bilder med fem av varje utbildning tillgänglig. Dessa kommer att säljas direkt (inte på auktion) för 1 ETH vardera (för närvarande över $ 2700).

”Alla gjorde en individuell bild här, en individuell bild där, kanske en grupp på tre här, men jag ville göra något som andra inte hade gjort förut”, berättade Frohman Rullande sten om att erbjuda ett NFT-paket med 104 bilder. ”Det är något så speciellt som inte kommer att erbjudas igen.”

NFT-försäljningen är inte officiellt associerad med Nirvana eller Cobain Estate. Däremot berättade Frohman Rullande sten att gården är medveten om försäljningen och att han kommer att donera en del av intäkterna till JED-stiftelsen, en välgörenhetsorganisation för förebyggande av självmord och mental hälsa som gården är inblandad i.

Även om Nirvana inte är officiellt inblandad i denna speciella försäljning har många populära musiker vänt sig till NFT som en extra inkomstström. Konstnärer som Snoop Dogg, Grimesoch Helgen har släppt NFT-konstverk, medan Kings of Leon släppte en speciell NFT-utgåva av deras senaste album.

Till och med Nirvana-medlem Grohl har varit inblandad i ett NFT-fall: han samarbetade med Rolling Stones-legenden Mick Jagger på låten ”Eazy Sleazy”, som förvandlades till en tokeniserad animerad video med artisten Oliver ”Extraweg” Latta. Försäljningen i en upplaga samlade in 50 000 dollar för välgörenhetsorganisationer dra nytta av musikställen som påverkas av COVID-19-pandemin.

Source link