Kuba antar kryptovaluta som en del av kommunistpartiets dagordning

I korthet

  • Kuba har precis valt en ny president och fastställt sin agenda för den offentliga politiken för de kommande fem åren.
  • Att ”främja” studien av krypto för att öka önationens ekonomi är nu officiellt en del av den agendan.

Kryptovaluta är nu officiellt en del av kommunistpartiets agenda på Kuba. Under helgen antog Kubas regering ett förslag om att inkludera kryptovaluta som en del av ”partiets och revolutionens” ekonomiska och socialpolitiska riktlinjer ”fram till 2026.

På Kuba diskuteras och beslutas allmän politik i massiva församlingar som hålls av landets kommunistiska parti. Under den åttonde kongressen för Kubas kommunistiska parti föreslog deltagarna olika förändringar som syftar till att förbättra landets ekonomi mitt i globala ekonomiska sanktioner initierade av USA.

Listan över antagna förslag kommer att fungera som en slags allmän riktlinje som ger statliga organ mål att uppnå under de kommande fem åren. Ett av dessa mål kommer nu att vara att ”gå vidare i studien av kryptovalutor under de nuvarande förhållandena i ekonomin.” Idén att önationen skulle utforska sätt att använda krypto för att kringgå ekonomiska sanktioner hade tidigare diskuterats av myndigheter, men den senaste åtgärden gör det nu till officiell politik.

Detaljer förblir knappa och Kubas kommunistiska parti har ännu inte utarbetat sina specifika planer för kryptovaluta. Men om landet tar sina signaler från Venezuela, en socialistisk nation och en stark politisk allierad, allt från att utveckla sin egen statliga digitala valuta till att använda etablerade kryptor som Bitcoin eller Ethereum, kan vara på bordet.

Bitcoin möter politik

Bitcoin och kryptovaluta har alltmer blivit en del av den större geopolitiska diskussionen. Bara förra veckan drev PayPal och Palantir grundare Peter Thiel möjligheten att Kina använder Bitcoin som ett ekonomiskt vapen som kan hota den amerikanska dollarns globala hegemoni. Under hela tiden fortsätter dock flera framstående amerikanska institutioner som Tesla, BlackRock, Anthony Scaramucci’s Skybridge och till och med Miami att se på Bitcoin som en potentiell inflationssäkring och skyddar deras tillgångar om dollarn skulle sjunka.

Under tiden har flera länder runt om i världen börjat utforska sätt att använda digital valuta för att minska USA: s inflytande över sina egna ekonomier. Nationer som Brasilien, Iran, Kina, Bermuda, Venezuela och Marshallöarna har tagit olika tillvägagångssätt som sträcker sig från att stödja kryptovalutan brytning utveckla suveräna digitala valutor. Venezuela har tagit det ett steg längre och bekräftat att det nu inkluderar Bitcoin och Ethereum som en del av dess internationella reserver.

Även om det fortfarande är oklart vilken inställning den kubanska regeringen kommer att använda med krypto, väntar inte medborgarna i önationen, eftersom Bitcoin-antagandet fortsätter att öka.

Även om antagandet av kryptovaluta är fortsatt lågt i förhållande till befolkningen i stort, blomstrar små samhällen av Bitcoin-användare på Kuba – och växer. Som Avkryptera rapporterade förra året letar programvaruutvecklare i landet alltmer efter sätt att göra det lättare för människor på Kuba att komma åt Bitcoin, trots landets dåliga internetinfrastruktur.Source link